Deși bucătăria tradițională bielorusă nu este atât de faimoasă precum cea franceză sau italiană, în aceasta pot fi găsite rețete deosebite.

Vă prezentăm rețeta unei caserole delicioase cu carne și legume. Deși este pregătită din cele mai simple ingrediente, datorită faptului că acestea se prăjesc aparte, își păstrează gustul și aroma. Obțineți o cină deosebit de aromată și savuroasă, ce va fi pe placul tuturor.

Ingrediente:

8 cartofi, 40 g de ciuperci uscate, 1 ceapă, 2 linguri de smântână, 2 lingurițe sos de roșii, sare, 300 g carne de vită, 1 lingură ulei de floarea soarelui, 1 morcov, 1 linguriță de făină, verdeață, piper negru măcinat.

Mod de preparare:

1. Spălați și curățați legumele.

2. Înmuiați ciupercile într-un vas cu apă și lăsați-le pentru câteva ore. Scurgeți-le de apă și fierbeți-le. Păstrați supa.

3. Spălați carnea și tăiați-o bucăți mai mici. Prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenește.

4. Tăiați legumele cuburi. Prăjiți legumele aparte, într-o tigaie cu ulei încins. Nu le amestecați.

5. Tăiați ciupercile. Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins.

6. Amestecați toate ingredientele într-o formă de copt, de mărimea potrivită. În mod tradițional, ingredientele se prepară în vase mici de lut.

7. Amestecați supa de ciuperci cu sosul de roșii, făina, smântâna, sarea și piperul negru măcinat. Turnați sosul obținut în forma cu celelalte ingrediente.

8. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°С. Coaceți până caserola va fi gata. Presărați-o cu verdeață tocată.

Poftă bună!

Distribuie pe: