Dacă ești o persoană care suferă de această boală sau dacă cineva drag se confruntă cu ea, acestea sunt alimentele ce pot fi introduse în dieta pacientilor cu diabet de tip 2.
Busuiocul
Busuiocul conține multe flavonoide și merge perfect în combinație cu roșiile, uleiul de măsline, oțetul balsamic și mozzarella.
Atunci când mănânci mult busuioc, poți îmbunătăți controlul tensiunii arteriale. Tensiunea arterială crescută poate reprezenta o problemă pentru persoanele cu diabet de tip 2.
Scorțișoara
Scorțișoara este un antioxidant care s-a dovedit că îmbunătățește sensibilitatea la insulină și reduce zaharurile din sânge.
Antioxidanții sunt substanțe naturale care pot preveni sau încetini leziunile celulare.
Scorțișoara are capacitatea de a îmbunătăți sensibilitatea la insulină.
Usturoiul
Usturoiul este corelat cu nivelurile scăzute de glucoză din sânge.
Poți include usturoiul în hummus, în spanacul gătit la aburi sau chiar și în conopida gătită.
Usturoiul poate subția sângele sau interacționa cu medicamentele pe care le iei, deci este important să discuți cu medicul tău înainte.
Rozmarinul
Rozmarinul este un antioxidant și cel mai bine este utilizat cu ardeii grași, leguminoasele sau varza.
De asemenea, merge bine în combinație cu peștele și carnea slabă, cum ar fi pieptul de pui.
Cimbru
Acele mici frunze de cimbru dau o aromă puternică fripturilor și sosurilor. De asemenea, merg perfect alături de multe feluri de mâncare, de la ouă la supe.
Cimbrul are un conținut bogat de antioxidanți.
Curcuma
Turmericul poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și poate reduce nivelul zahărului din sânge.
Poți adăuga turmeric la legume prăjite, supă de linte sau chiar și peste salate cu pui sau ton, cu iaurt în loc de maioneză.