Toată lumea știe că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Nutriționiștii și medicii recomandă făina sau fulgii de ovăz, dimineața, la micul dejun. Au multiple beneficii pe care le vei descoperi citind rândurile de mai jos.

Noi vă prezentăm 8 motive pentru a începe să mâncați ovăz în fiecare zi. Ovăzul trebuie să fie de înaltă calitate, ecologic și fără impurități și particule străine.

Pentru a diversifica gustul fulgilor de ovăz, adăugați fructe proaspete, nuci, scorțișoară, smântână sau iaurt cu conținut scăzut de grăsimi în amestec.

1. Vei avea o piele mult mai frumoasă

What Will Happen to Your Body If You Start Eating Oats Every Day

Făina de ovăz este ideală pentru tratamentul afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi eczeme sau iritații, și te ajută să ai, de asemenea, o piele sănătoasă. Proprietățile unice ale fulgilor de ovăz provin din prezența unei mari varietăți de vitamine și oligoelemente în compoziția lor.

Zincul ajută la curățarea pielii și îndepărtarea toxinelor și a altor compuși nocivi. De asemenea, îngustează în mod eficient porii dilatați și are un efect de întinerire. Fierul este unul dintre cele mai importante elemente pentru nutriția și saturația umezelii din celulele pielii.

Manganul elimină umflăturile și inflamația și, de asemenea, promovează vindecarea rapidă a pielii după răni, vânătăi, arsuri și alte micro-leziuni. Magneziul normalizează circulația sângelui și asigură o reînnoire vizibilă a celulelor pielii.

2. Mușchii tăi vor primi mai multe proteine

What Will Happen to Your Body If You Start Eating Oats Every Day

O porție sau aproximativ 8 linguri de fulgi de ovăz oferă corpului dumneavoastră 15% din cantitatea zilnică recomandată de proteine. Dar și vitamina E, antioxidanți și glutamină, care ajută la regenerarea mai rapidă a fibrelor musculare.

3. Cantități mari de antioxidanți

 

 

 

 

 

 

 

Ovăzul este bogat în antioxidanți – unul dintre ei fiind Avenantramide- care ajută la eliminarea mâncărimilor, inflamațiilor și a tensiunii arteriale. Acestea conțin beta-glucan, care scade glicemia. Efectul lor este sporit în prezența vitaminei C. Nu este complet întâmplător faptul că micul dejun care include ovăz se combină adesea cu suc de portocale.

4. Vei fi plin de energie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovăzul este bogat în carbohidrați și oferă mai multă energie organismului. Este recomandat să consumați un ovăz ușor uscat, deoarece vă veți simți sătuli pentru o perioadă mai lungă de timp, evitând necesitatea ingerării altor alimente.

5. Vei pierde mai ușor kg acumulate în plus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Consumul zilnic de fulgi de ovăz ajută la îmbunătățirea metabolismului, accelerând pierderea în greutate. Micul dejun pe bază de fulgi de ovăz pe o perioadă lungă de timp ne ajută să limităm aportul excesiv de calorii.

Glucidele cu absorbție lentă conținute în acesta ne permit să ne reglăm apetitul și să menținem nivelurile normale de zahăr din sânge. Ele ajută de asemenea și la ținerea la distanță a anxietății. Elementele nutritive din acesta nu numai că ne accelerează metabolismul, ci previn și acumularea de grăsimi și toxine în organism și ne împiedică să mâncăm în exces.

6. Colesterolul va scădea

What Will Happen to Your Body If You Start Eating Oats Every Day

Ovăzul conține o fibră numită beta-glucan, care ajută la reducerea colesterolului din organism. Datorită acidului linoleic și a fibrelor solubile conținute în fulgii de ovăz, acesta ajută la scăderea nivelului de trigliceride și a colesterolului rău din sânge. Acești nutrienți „curăță” resturile de grăsime de pe pereții arterelor și ne protejează corpul de dezvoltarea unor boli grave precum ateroscleroza, infarctul și accidentul vascular cerebral.

7. Îți vei reduce riscul de boli de inimă

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovăzul este bogat în grăsimi sănătoase și susține celulele cardiace și sistemul circulator. Datorită antioxidanților prezenți în fulgii de ovăz, probabilitatea de deteriorare a pereților vaselor de sânge de către radicalii liberi („lipirea”) este redusă.

8. Vei scăpa de problemele digestive

What Will Happen to Your Body If You Start Eating Oats Every Day
Experții recomandă consumul zilnic de fibre – între 25 și 35 de grame – deoarece acest lucru este ideal pentru o digestie bună. Doar o porție mică de ovăz conține 1/5 din aportul zilnic recomandat de fibre.

De aceea făina de ovăz sau fulgii de ovăz sunt perfecte pentru rutina zilnică, ca să nu mai vorbim de faptul că fibrele te vor ajuta să menții buna funcționare a intestinelor.

Distribuie pe: