Băuturile sănătoase pe care vi le vom oferi servesc la întărirea sistemului imunitar, la prevenirea dezvoltării și apariției bolilor, au efecte anticancerigene și provoacă apoptoza celulelor canceroase, curăță organismul de toxine și îmbunătățește digestia. Ele ajută la tuse, inflamație și secreție de mucus.

De fapt, mucusul este un însoțitor obișnuit pentru răceli, dar dacă este lăsat netratat poate duce la afecțiuni grave și la obstrucția căilor respiratorii și la infecții.

Prin urmare, nu trebuie să ignorați nici cele mai mici infecții, deoarece pot deveni foarte ușor afecțiuni grave. Dacă aveți orice simptom de răceală, faceți imediat ceai de ghimbir, faceți gargară cu turmeric și sare, inhalați rozmarin și consumați cât mai multă miere și lămâie.

Ceai de ghimbir

6-7 bucăți de ghimbir
2 căni de apă
putina lamaie
1½ lingurita piper negru

Mod de preparare:

Se pune apa pe aragaz, dupa fierbere se adauga ghimbirul si piperul negru. Gatiti la foc mic timp de 15-20 de minute. Se acoperă și după 5 minute se strecoară. Când se răcește, adăugați sucul de lămâie. Se beau 2 pahare pe zi, inainte de mese.

Turmeric și sare

1 lingură turmeric
½ linguriță sare
1 cană apă fierbinte

Mod de preparare:

Se amestecă 1 lingură de turmeric într-un pahar cu apă. Se adauga o jumatate de lingurita de sare, apoi se face gargara cu acest lichid. Ține turmericul în gură pentru o vreme, apoi scuipă-l. Repetați acest lucru de mai multe ori.

Inhalații cu rozmarin

½ lingură rozmarin
½ lingură cimbru
4 căni apă

Mod de preparare:

Luați o jumătate de lingură de rozmarin și o jumătate de lingură de cimbru, apoi amestecați-le și aduceți-le la fiert în apă. Inspirați aburul timp de aproximativ 10 minute și veți observa că veți simți imediat ușurare.

Lămâie și miere

Stoarce jumătate sau o lămâie întreagă, apoi adaugă 1 sau 2 linguri de miere. Bea-l și te vei simți imediat mai bine. Acest lucru vă va oferi energie și vă va ajuta să vă întăriți imunitatea. Puteți adăuga și puțină scorțișoară.

Distribuie pe: