Din frunzele și rădăcinile de pătrunjel se prepară băuturi cu valori terapeutice extraordinare. Este util în zeci de afecțiuni.

Din frunzele și din rădăcinile plantei s-au preparat de-a lungul timpului băuturi cu valori terapeutice excepționale: ceaiuri, sucuri și chiar vinuri , licori care ne mențin în formă.

Este important sa nu depasiti doza zilnica de 200 de ml de ceai de patrunjel.

Ceai de patrunjel

Pentru prepararea ceaiului de patrunjel adaugati in 200 ml de apa clocotita o lingura si un sfert de frunze uscate de patrunjel si tulpini, iar apoi acoperiti si lasati licoarea la infuzat pentru aproximativ 5 – 6 minute. Dupa aceea, strecurati si consumati ceaiul proaspat.

Beneficiile consumului de ceai:

detoxifica intregul organism

faciliteaza scaderea in greutate, combate obezitatea

utilizat extern, tonifica radacina firului de par

combate balonarea

intareste sistemul imunitar

stimuleaza metabolismul

elimina petele de pe piele cauzate de inaintarea in varsta

are efect antidepresiv usor, calmant

contribuie la eliminarea calculilor renali si previne litiaza renala

creste fertilitatea feminina

purifica sangele

adjuvant in tratarea infertilitatii masculine

amelioreaza crampele menstruale

scade nivelul de colesterol

previne si trateaza infectiile urinare

previne cancerul

imbunatateste digestia

regleaza ciclul menstrual

mentine elasticitatea vaselor sangvine

stimuleaza circulatia sangvina periferica

Frunzele de patrunjel ajuta la vindecarea taieturilor adanci, a vanatailor, poate sa micsoreze tumorile.

In plus, frunzele proaspete de patrunjel sunt foarte bune si ideale spre folosire pentru femeile care au tulburari menstruale, in special femeile cu dismenoree, deoarece prin efectul analgezic calmeaza acele spasme dureroase si inconfortabile ale uterului.