Ingrediente necesare:

4 ouă, 300 g șuncă, 100 g măsline negre, 200 g făină, 200 ml lapte, 200 g cașcaval ras, 5 g praf de copt, 3 linguri ulei, 1 legătură pătrunjel, sare și piper, după gust, 1 ardei roșu.

Mod de preparare:

Amestecăm făina și praful de copt într-un bol.

Separat, într-un bol mare, batem ouăle până obținem o spumă, apoi turnăm laptele și făina și amestecăm până la omogenizare. Punem compoziția deoparte.

Tocăm mărunt castraveții, măslinele, pătrunjelul, șunca, ardeiul și le adăugăm în compoziția pusă deoparte.

Punem și cașcavalul ras, sare și piper, ulei și amestecăm foarte bine.

Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt și transferăm amestecul în tavă.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și coacem checul timp de 40-45 de minute, depinde de cuptor.

Lăsăm checul să se răcească un pic înainte de servire

Distribuie pe: