Rețeta de chec cu nuci este foarte simplă și rapidă, dar rezultatul va fi pe gustul tău și al celor dragi. Ai nevoie de ingrediente puține și gustul lui ste inconfundabil. Să nu mai vorbim despre consistența pufoasă și aerată care va cuceri pe oricine.

Iată care sunt ingredientele pentru checul cu nuci și cum îl prepari în mod corect

INGREDIENTE
500 g faina
300 g zahar
2 linguri praf de copt
1 lingurita bicarbonat

1 fiola esenta de rom
10 linguri ulei floarea soarelui
1 1/2 cana apa
1 cana nuci maruntite
zahar pudra pentru ornat

1. Se pun într-un bol zahărul, uleiul, apa, praful de sare şi esenţa de rom. Se mixează bine toate ingredientele şi apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul.

2. Se amestecă bine făina să nu rămână cocoloaşe, apoi se adaugă nucile mărunţite.

3. Se unge forma de chec cu ulei şi se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia.

4. Checul dă la cuptor, iar când este gata se scoate, se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.

Acest desert este ideal pentru persoanele care țin post și nu vor să mănânce de dulce, dar au poftă de ceva bun!

Dacă totuși nu ții post, poți servi checul alături de o cupă de înghețată de vanilie, sau de puțină frișcă naturală aromată. Este un dulce perfect lângă o cafea fierbinte sau o cană cu lapte cu cacao.

Distribuie pe: