Ingrediente: 500 g făină; 300 g zahăr; 2 linguri praf de copt; 1 linguriță bicarbonat; 1 fiolă esență de rom; 10 linguri ulei floarea soarelui; 1 1/2 cană apă; 1 cană nuci mărunțite; zahăr pudra pentru ornat.
Mod de preparare – Se pun într-un bol zahărul, uleiul, apa, praful de sare şi esenţa de rom.
Se mixează bine toate ingredientele şi apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul.
La acest chec cu nuci de post poți folosi diferite tipuri de nuci, nu doar cele clasice, românești.
Se amestecă bine făina să nu rămână cocoloaşe, apoi se adaugă nucile mărunţite.
Se unge forma de chec cu ulei şi se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia.
Checul dă la cuptor, iar când este gata se scoate, se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.
Poftă bună!