Această bunătate îmi amintește de fiecare dată de mama.

Pentru preparare avem nevoie de:

8 ouă, 2 căni zahăr (cană de 250 ml), 2 căni făină, 8 linguri ulei, 8 linguri lapte, 2 plicuri zahăr vanilat, o linguriţă praf de copt, coajă rasă de lămâie, 50 g stafide, 2 linguri cacao, un praf de sare.

Preparare:

Separăm gălbenuşurile de albuşuri şi batem albuşurile cu un praf de sare până obţinem o spumă tare.

Adăugăm treptat zahărul şi zahărul vanilat şi mixam până se topeşte.

Batem gălbenuşurile cu uleiul pus treptat, adăugăm laptele şi coaja de lămâie.

Încorporăm gălbenuşurile în albuşuri, amestecând uşor cu o spatulă de jos în sus.

Adăugăm treptat făina amestecată cu praful de copt.

Punem compoziţia în două tăvi şi oprim 5-6 linguri în vas, peste care adăugăm cacao  şi amestecăm până se omogenizează.

Adăugăm compoziţia obţinută în tăvi peste compoziţia de chec şi facem diferite forme cu furculiţa.

Dăm tăvile la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru cca. 30min.

Încercăm daca este gata cu o scobitoare. Să aveți poftă bună!

Distribuie pe: