Vă prezentăm o gustare rapidă de clătite sărate din dovlecei, aromate, delicioase și atât de suculente. Aceste pârjoale au o textură foarte ușoară și în același timp și foarte consistentă.
Le puteți servi alături de garnitura și sosul preferat și cu siguranță vor fi pe placul tuturor.
Ingrediente:
2 bucăți dovlecei, 3 linguri pătrunjel, 0.75 linguriță sare, 1 bucată fir praz, 0.25 linguriță piper negru măcinat, 50 g făină, 2 ouă, 2 linguri ulei de masline.
Mod de preparare:
Într-un bol amestecați dovleceii dați prin răzătoare cu ½ linguriță de sare. Lăsați-i timp de 10 minute, apoi eliminați tot lichidul din dovlecei.
Într-un bol amestecați dovleceii cu ouăle, pătrunjelul tăiat, făina, prazul, piperul și 0,25 linguriță sare.
Cu ajutorul unui bol cu diametrul de circa 6 cm, formați clătitele și rumeniți-le într-o tigaie cu uleiul de măsline încins.
Savurați cu plăcere! Pofta buna!