Ingrediente necesare:
1 cutie de fasole, 2-3 felii de pâine, 1 cană de pesmet, 1 cană de orez, 100 ml ulei, 2 cepe, 3-4 căței de usturoi, 1 morcov, 1 păstârnac, pătrunjel, mărar, 50 g făină, sare, piper, cimbru.
Mod de preparare:
1. Pentru început, mărunțim boabele de fasole. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, pe urmă le prăjim câteva minute într-o tigaie încinsă cu ulei.
2. După câteva minute, turnăm compoziția peste fasole. Adăugăm pâinea mărunțită și amestecăm bine.
3. Adăugăm usturoiul dat prin răzătoare, sarea, piperul, cimbrul, mărarul, pătrunjelul, orezul, pesmetul și amestecăm foarte bine până la omogenizare.
4. Cu ajutorul mâinilor, formăm chiftelele. Le dăm prin făină și le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei. La final, le scoatem pe un prosop de bucătărie.