Ciorba de miel cu smantana si tarhon este un deliciu pe masa de Paste, nelipsita alaturi de alte bunatati.
Vedeti mai jos reteta mea, imbunatatita cu condimentele mele preferate.
INGREDIENTE: 800 gr carne de miel cu os, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 ceapa, 1/2 radacina de telina, 4 fire ceapa verde, 50 gr orez, 3 galbenusuri, 200 gr smantana de gatit
50 gr smantana grasa fermentata, 300 gr bors, sare dupa gust, piper dupa gust, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1/2 lingurita coriandru uscat, 1 legatura leustean, 1/2 legatura tarhon.
RETETA PAS CU PAS
Toaca marunt legumele: morcovii, pastarnacul, ceapa, telina si ceapa verde.
Pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare, in 3 litri de apa rece si aduna apoi spuma de la suprafata.
Pune legumele si cand incep sa se inmoaie adauga orezul spalat.
Condimenteaza cu sare, piper, nucsoara rasa si coriandru macinat.
Lasa sa fiarba pana orezul este gatit, apoi pune borsul.
Amesteca cu un tel intr-un castron galbenusurile de ou cu smantana de gatit si cea fermentata si pune peste cate un polonic de ciorba fierbinte.
Da focul la minim si dupa ce ai incorporat 5-6 polonice si ai adus la aceeasi temperatura ciorba din castron cu cea din oala, rastoarna totul in oala si amesteca usor.
Opreste imediat focul si pune deasupra tarhonul si leusteanul tocate marunt