Cremă de lămâie incredibil de delicioasă! Recent, într-una dintre cafenele, am încercat un desert incredibil de crocant, ecler caramel-migdale aproape transparent, plin de cremă de lămâie.

Recunosc, nu am încercat niciodată ceva mai gustos în viața mea!

Pentru rețetă, desigur, mi-a fost rușine să întreb… Așa că, recent am dat peste o rețetă de cremă de lămâie și am decis să încerc să o prepar… Mi-a plăcut că este foarte ușoară și că produsele necesare le am aproape întotdeauna. in frigider esti.

Pregătirea a durat maxim 10 minute, iar rezultatul mi-a depășit toate așteptările! Crema se dovedește a fi fragedă, moderat groasă, cu o aromă strălucitoare de lămâie proaspătă și, important, nu este prea dulce.

Pentru a-mi completa fericirea, trebuie să găsesc acea rețetă de eclere!

Cu toate acestea, această cremă poate fi folosită ca umplutură pentru prăjituri, profiterole… sau, ca mine, înmuiați croissante proaspete în ea.

Ce frumos este să faci ceai negru cu lămâie dimineața, să coaci câteva clătite și să le întinzi generos cu cremă de lămâie… asta pentru a te bucura de viață!

Ingrediente:

2 lămâi,
2 oua,
40 de grame de unt,
100 de grame de zahar si, la nevoie, putina vanilie.

Preparare:

Lămâile se curăță (o parte din coajă se poate da pe răzătoare fină și se adaugă la smântână pentru o aromă mai intensă), se stoarce sucul de la lămâi, se amestecă cu zahărul până se dizolvă complet zahărul.

Incearca-l. Dacă nu este suficient zahăr – adăugați mai mult.

Se bat ouăle separat (de preferință cu mâna, nu cu mixerul), le strecoară, se adaugă sucul de lămâie cu zahărul.

Amesteca foarte bine din nou. Dacă nu vă place crusta sau doriți doar o uniformitate absolută a cremei, atunci lăsați crema timp de aproximativ 20 de minute, apoi strecurați-o – atunci puteți scăpa de crusta inutile și crema dumneavoastră va fi extrem de netedă.

Se toarnă smântâna în tigaie, se adaugă untul și se fierbe până se îngroașă, fără a uita să amesteci.

Turnați-l în borcane și bucurați-vă de el!

Distribuie pe: