Aceasta este una dintre cele mai bune rețete de post: se face repede și este foarte hrănitoar eși gustoasă. Este un preparat sățios, cu mult eproteine și cu un gust deosebit. Uite cum le prepari:

Cum faci icrele de fasole, cea mai bună mâncare de post

Ingrediente

500 g fasole uscata, din conserva sau congelator (ca mine) – eu am avut fasole grasa
ulei
sare, piper, vegeta-dupa gust
3-4 catei usturoi
1 ceapa rosie

MOD DE PREPARARE RETETA Icre de fasole:

Se fierbe fasolea în 2-3 ape. Se presară un praf de sare.

După ce s-a fiert fasolea, se pune la scurs într-o strecurătoare şi se îndepărtează cojile.

Apoi, se pisează fasolea cu o furculiţă sau cu blenderul şi se încorporează uleiul şi zeama de lămâie, amestecând în continuu.

Se gustă şi dacă e nevoie se mai pune sare. Dacă vreți, la final, în icrele de fasole, puteți adaugă puțină ceapă verde tocată mărunt sau mărar și pătrungel.

Icrele de fasole se servesc pe felii de pâine prăjite.

Beneficiile acestui fel de mâncare:

Consumul de fasole alba ofera multiple beneficii organismului uman. Aceasta este bogata in antioxidanti si contine cantitati importante de molibden implicat in procesul de detoxifiere.

Fasolea alba este o sursa importanta de fibre si proteine si are un indice glicemic scazut.

Aceasta produce inhibitori de alfa-amilaza care ajuta la reglarea depozitelor de grasime din organism dar contine si magneziu, un mineral esential pentru mentinerea unei stari optime de sanatate.

Ca si alte tipuri de fasole, fasolea alba este bogata in minerale, cum ar fi acidul folic, magneziu si fier.

Distribuie pe: