Fiindca tot suntem in post, va propunem o reteta la fel de gustoasa ca cea care contine oua, incat nu o sa simtiti nicio diferenta. Spor la treaba!

Reteta negresa de post cu glazura

Ingrediente blat negresa de post cu glazura:

150 g zahar, 300 ml apa, 150 ml ulei, 6 linguri cacao, 600 g faina, 1 esenta de rom, lingura bicarbonat de sodiu, zeama de la 1 lamaie, miez de nuca su stafide, optional.

Ingrediente glazura negresa de post cu glazura:

200 g margarina, 100 zahar, 4 linguri cacao, 1 esenta de rom, miez de nuca.

Mod de preparare:

Se incepe prin a amesteca zaharul cu apa si uleiul, dupa care se combina faina cu cacaua si se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

Se adauga faina, se omogenizeaza bine iar apoi se pune esenta de rom.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu ulei si faina.

Punem negresa la cuptor pentru circa 30 de minute la 180 de grade Celsius.

Separat se topeste margarina cu zaharul, esenta de rom si cacaua.

Vasul se tine pe foc pana cand compozitia se ingroasa, amestecandu-se incontinuu.

Cand prajitura este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit. Doar dupa ce s-a racit complet se poate turna glazura.

Optional se poate orna cu miez de nuca.

Distribuie pe: