Când folosiți un cuptor săptămâni sau luni fără curățare, la un moment dat, scurgerile de alimente și murdăria se acumulează și formează un fel de crustă pe toate suprafețele sale interioare.
Multe bucătării au o funcție de curățare automată a cuptorului, dar aceasta reușește rareori să îndepărteze petele și murdăria blocate. De regulă, va trebui să puneți mâna pentru a curăța cuptorul în mod corespunzător.
Cum să curățați ușor cuptorul de bucătărie
Veți avea nevoie de următoarele:
Apă
Sticla cu pulverizator
Bicarbonat de sodiu
O haină
Oţet
Un castron mic
Instrucțiuni:
În primul rând, scoateți grilajele cuptorului. Acestea pot fi înmuiate în chiuvetă cu apă fierbinte și oțet.
Amesteca cateva linguri de bicarbonat de sodiu cu putina apa in vas. Creați o pastă care se va întinde ușor pe suprafețele cuptorului.Întindeți pasta în interiorul cuptorului (bicarbonatul de sodiu se va rumeni). Lăsați amestecul să stea peste noapte (cel puțin 12 ore).
A doua zi, luați o cârpă umedă și ștergeți cât mai multă pastă de bicarbonat de sodiu.
Pune niște oțet într-o sticlă cu pulverizator și pulverizează pe suprafețele pe care încă mai vezi reziduuri de bicarbonat de sodiu.
Apoi ștergeți cu o cârpă umedă.
Pune rafturile din nou în cuptor și pornește-l la o temperatură foarte scăzută timp de 15-20 de minute pentru a se usuca.
Pentru a curăța fereastra cuptorului:
Faceți o altă pastă de bicarbonat de sodiu și apă.
Aplicați pasta direct pe geam și lăsați-o timp de 30 de minute.
Utilizați o cârpă curată pentru a șterge geamul.