Îți place carnea de pește? Atunci rețeta noastră te va încânta, atât prin gust cât și prin aspect. Ce este cel mai important? Este o rețetă foarte sănătoasă!

Macroul este un pește extrem de des întâlnit și deloc scump, iar proprietățile sale susțin buna funcționare a organismului.

Macroul conține acizi grași Omega-3 și poate fi considerat chiar și un supliment alimentar.

Să vedem acum, de ce ingrediente ai nevoie, pentru prepararea rețetei!

3 pești macrou medii, pastă de roșii, două cepe, sucul de la o lămâie, sare si piper, după gust.

Mod de preparare:

Decongelează peștele la temperatura camerei, îndepărtează capul, coada și înotătoarele, apoi taie peștele în bucăți mai mici, cu o lățimea de aproximativ 3 cm.

Îndepărtează măruntaiele și spală bine peștele. Curăță apoi ceapa și tai-o în jumătăți de rondele, cât mai subțiri.

Așează peștele într-un bol, adaugă pastă de roșii după gust și sucul de lămâie, apoi asezonează cu sare și piper. Amestecă totul și lasă la marinat jumătate de oră.

Pune ceapa în punga de copt sub forma unui strat uniform, după care pune peștele peste ceapă și leagă bine punga. Pune totul într-o tavă de copt.

Coace peștele în cuptorul preîncălzit, la temperatura de 180°C, timp de aproximativ 40 de minute

Cu 10 minute înainte ca peștele să fie gata, taie punga și întoarce peștele la cuptor, să se rumenească pe ambele părți.

De ce este bine să consumi carne de pește, mai ales macrou:

scade nivelul trigliceridelor, artrita, reduce durerea și rigiditatea arterelor, în curele de slăbire, scade nivelul zaharului din sânge, previne depresia, schizofrenia și Alzheimerul, întărește sistemul imunitar, îmbunătățește funcțiile organismului.

Deci, prepară-l cât mai des!

Distribuie pe: