Ai încercat diete fantomă, te-ai abținut de la mâncărurile preferate, ai redus porțiile și totuși… nimic nu funcționează așa cum te-ai așteptat. Suntem aici să te ajutăm și să vedem, odată pentru totdeauna, care sunt într-adevăr pașii care o să te ajute să dai jos din kilogramele în plus.
Nu știi cum să slăbești? Iată câteva trucuri care într-adevăr funcționează.
Uită cuvântul dietă
Dacă vrei să înveți cum să slăbești sănătos și cum să ții kilogramele în plus departe de tine, atunci trebuie să uiți de cuvântul dietă. Indiferent de cât de lăudate sunt și cât de bine au funcționat pentru alții, pe termen lung dietele nu sunt soluția. Un astfel de regim alimentar se bazează foarte mult pe restricții, iar atunci când o să revii la obiceiurile tale de zi cu zi, kilogramele date jos o să revină și ele.
Ca să eviți această situație, mai ales că aceste scăderi și creșteri în greutate nu-i vor face bine organismului tău, trebuie să-ți schimbi stilul de a mânca pe termen lung. Cu alte cuvinte, nu trebuie să renunți la toate mâncărurile preferate, dar probabil că o să te bucuri de ele ceva mai rar ca înainte. Vrei cartofi prăjiți? Nicio problemă! Poți să mănânci, dar numai o porție pe săptămână.
Nu aștepta să ți se facă foarte foame
Dacă te întrebi cum să slăbești, un truc ușor de aplicat este să mănânci atunci când îți este puțin foame sau chiar deloc. Cu alte cuvinte, nu e bine să aștepți să fii lihnit ca să te așezi la masă. Dacă faci asta, rezultatul o să fie unul singur: cu siguranță o să mănânci mai mult decât îți trebuie.
Dacă mănânci când nu ești înfometat o să te saturi mai repede, iar în timp această metodă o să facă minuni pentru corpul tău.
Poți să-ți tai foamea pentru câteva ore
Îți mai dăm un secret despre cum să slăbești sănătos, un truc care îți va tăia foamea. Între mese înghite o linguriță de ulei de măsline sau beau un pahar cu apă ușor îndulcită (nu mai mult de jumătate de linguriță de zahăr). Ai să vezi că foamea o să dispară.
Cum să slăbești? Regândește cantitatea și calitatea meselor tale
Dacă vrei să slăbești trebuie să fii foarte atent atunci când vine vorba despre calitate și cantitate. Să începem cu calitatea. Trebuie să mănânci mâncare sănătoasă nu doar ca să ai un corp frumos, ci și un organism pe măsură. Astfel, ca să slăbești, în regimul tău alimentar trebuie să se regăsească: legume, fructe, pește cu puțină grăsime, piept de pui, orice tip de fasole sau linte, nuci. Acestea sunt principalele mâncăruri în jurul cărora ar trebui să se construiască mesele tale.
În ceea ce privește cantitatea, trebuie să știi cât să mănânci și din ce. Spre exemplu, când vine vorba de legume și fructe nu există limită (nu știm dacă ți se poate face rău de la prea multă salată, dar nici nu îți sugerăm să încerci să afli), poți să mănânci cât îți place. Dar, dacă e vorba de mâncăruri care au un număr mare de calorii sau sunt mai grase trebuie să te rezumi la porții mai mici.
Nu ești la dietă, dar…
Dacă te întrebi cum să slăbești sănătos trebuie să vorbim puțin și despre ce nu ai voie să mănânci sau mai bine zis ce ar trebui să eviți. Cum spuneam, nu ești la dietă, dar dacă îți petreci seara cu chipsuri și ciocolată în brațe o să dureze ceva (cam o infinitate) până o să vezi rezultatele. Astfel, nu ar trebui să te întâlnești prea des cu bomboanele, produsele de patiserie, orice mâncăruri prăjite „deep fried”, chipsuri, pâine albă etc.
Mănâncă mai încet
Încă un truc simplu, care o să te ajute pe termen lung, este să mănânci mai încet. Organismul tău are nevoie de o perioadă de timp pentru a-și da seama când a primit destulă mâncare. Astfel, dacă mănânci prea repede o să mănânci mai mult decât e necesar. Nu te grăbi, bucură-te de masa ta.
Fă mișcare
Un regim balansat și sănătos de va ajuta foarte mult să slăbești și să-ți menții greutatea, însă, ca să vezi rezultate satisfăcătoare cât mai rapid, trebuie să faci mișcare. Fie că mergi la sală sau alegi un sport care-ți place, trebuie să găsești o metodă să faci mișcare (cu cât mai multă, cu atât mai bine).
Odihnește-te
Pe lista sfaturilor despre cum să slăbești sănătos trebuie să amintim și importanța odihnei. Dacă nu dormi destul, nu numai că o să fii obosit, dar și organismul tău o să aibă de suferit. Încearcă să dormi în jur de opt ore în fiecare noapte și asigură-te că e vorba de un somn de calitate (dormi în pat, nu pe canapea la televizor). Dacă nu dormi destul există șanse mult mai mari să ai poftă de mâncăruri grele în timpul zilei, pentru că organismul tău nu are destulă energie.