Solutie pentru gradina: Bicarbonatul de sodiu – trucuri eficiente pentru plantele tale

Daca esti un pasionat al gradinaritului, cu siguranta poti sa doresti sa ai plante sanatoase si sa obtii rezultate frumoase in floarea ta. Bicarbonatul de sodiu poate fi un aliat valori in aceasta privinta. Iata cateva modal prin care puteti utiliza bicarbonatul de sodiu pentru a-ti imbunatati gradina:

Indulceste rosiile
Daca iubesti gustul rosiilor carnoase de gradina si vrei sa ai roade bogate vara asta, este indicat sa folosesti bicarbonat de sodiu. Trebuie doar sa presari putin la radacina rosiilor pentru a le reduce aciditatea si a le face mai suculente si mai dulci.

Inflorire rapida a plantelor
Daca doresti ca plantele tale sa infloreasca mai repede, poti folosi bicarbonatul de sodiu ca un ajutor. Intr-un litru de apa, dizolva o limba de bicarbonat de sodiu si pulverizeaza apa rezultata peste flori si la radacina. Aceasta poate stimula inflorirea mai rapida a plantelor tale.

Castraveti verzi frumosi
Aveti nevoie de:

2 linguri de bicarbonat de sodiu

10 litri de apa fierbinte

Amesteca bine sifonul cu apa si lasa-l sa se raceasca. Apoi turnati 0,5 litri din acest lichid la radacinile fiecarui copac. In caz de infectare a plantei cu un anumit daunator, este necesar sa se trateze planta cu o solutie de 50 g de sifon, 10 l de apa si 50 g de sapun lichid de rufe. Frecati frunzele cu aceasta solutie de cel putin trei ori. Poate fi folosit si pentru rosii sau vinete.

Neutralizarea solului acid
Daca solul din gradina ta este acid, poti utiliza bicarbonatul de sodiu pentru neutralizare. Adauga bicarbonat de sodiu in solul din jurul tau, deoarece acestea sunt cele mai sensibile la solul acid. Aceasta actiune va ajuta la echilibrarea pH-ului si va crea un mediu mai favorabil pentru dezvoltarea plantelor.

Prolungarea vietii florilor taiate

Daca doresti sa prelungesti durata de viata a florilor taiate, poti adauga putin bicarbonat de sodiu in apa in care le tii. Acest truc simplu poate contribui la mentinerea prospetimii florilor pentru o munca mai lunga.

– un insecticid impotriva daunatorilor
diluati 5 linguri de bicarbonat de sodiu

in 10 l de apa statuta

tratati pomii la nivelul coroanei si al frunzelor de deasupra si de dedesubt. Si in cazul dat sunt necesare aproximativ doua tratamente. Acest lucru se datoreaza faptului ca puteti ucide prima generatie de omizi, dar va urma generatia tanara, pe care al doilea tratament o va ucide cu siguranta si va scapa definitiv copacii de omizi.

Alunga furnicile
Ca sa alungi furnicile care iti viziteaza mereu gradina si sunt la un pas de a-ti invada si casa, trebuie sa folosesti bicarbonat. Prepara un amestec din otet si bicarbonat,pulverizeaza in zonele invadate de furnici si poti uita de ele.

Mentine pamantul proaspat
Gradina pe care o ai reprezinta o mare responsabilitate deoarece necesita atentie si grija zilnic. Pamantul are un rol esential in cultivarea plantelor si a legumelor,asa ca e bine sa stii ce trebuie sa ii oferi pentru a fi fertil. In afara de apa,presara bicarbonat de sodiu peste pamant pentru ca acesta sa devina mai puternic.

Distribuie pe: