Cele mai interesante beneficii ale iedera engleză includ capacitatea sa de a reduce inflamația, de a elimina congestia, de a accelera vindecarea, de a calma stomacul, de a crește oxigenarea și de a întări sistemul imunitar.

De asemenea, are capacitatea de a vindeca pielea. Să aruncăm o privire mai atentă asupra beneficiilor acestei plante pentru sănătate

1. Aveți un potențial anti-cancer

Deși cercetările sunt încă în desfășurare, numeroasele proprietăți pe care le-au afișat frunzele de iederă recomandă o activitate antioxidantă semnificativă, ceea ce poate însemna, de asemenea, că pot avea capacitatea posibilă de a preveni răspândirea sau dezvoltarea cancerului. Prin eventual eliminarea radicalilor liberi și prevenirea mutațiilor și apoptozei, frunzele de iedera comună pot ajuta la protejarea organismului de o gamă largă de boli cronice, inclusiv cancerul.

2. Posibil efecte antiinflamatorii

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale folosirii iedera, în special iedera engleză, este pentru problemele inflamatorii din organism. Dacă suferiți de artrită, gută sau reumatism, puteți fie să-l consumați sub formă de ceai, fie să aplicați frunzele direct pe locul inflamației. Pentru persoanele care suferă de disconfort și durere în urma unei leziuni sau intervenții chirurgicale, se recomandă aplicarea locală. Acest lucru poate vindeca și inflamația internă, care are o varietate de alte aplicații în diferite sisteme ale corpului.

3. Ajutor în îngrijirea pielii

Timp de secole, oamenii au folosit frunze de iederă obișnuite pentru a minimiza durerea și infecția rănilor arzătoare de pe piele. Acest lucru funcționează și pentru orice răni sau răni deschise, deoarece există anumite proprietăți antibacteriene ale frunzelor sale, în plus față de natura protectoare a saponinelor găsite în frunze. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea disconfortului și iritației cauzate de psoriazis, eczeme, acnee și alte afecțiuni legate de piele.

4. Ajuta la detoxifierea organismului

Cercetările timpurii au arătat o legătură între funcția ficatului și a vezicii biliare și utilizarea frunzelor de iederă; aceasta ajută organele să funcționeze mai bine și să elibereze toxinele din organism mai eficient, purificând astfel sângele și reducând tensiunea asupra acestor sisteme cruciale.

5. Poate ameliora congestia

Frunzele de iederă comună sunt utilizate în mod obișnuit pentru a elimina congestia și inflamația tractului respirator. Acestea acționează ca un expectorant și pot descompune flegma și mucusul din sistemul bronșic. Prin eliminarea acestor terenuri de reproducere pentru agenți patogeni și bacterii, vă puteți îmbunătăți sănătatea generală și vă puteți reduce timpul de vindecare de la boală. Acest lucru poate face, de asemenea, frunzele de iedera un remediu eficient pentru reacțiile alergice și astm, deoarece reduc inflamația acestor pasaje.

6. Au proprietăți antibacteriene

Iedera comună are, de asemenea, anumite calități antihelmintice și antiparazitare, făcând-o probabil ideală pentru eliminarea viermilor intestinali și a păduchilor. Puteți să vă curățați intestinele și, de asemenea, să aplicați topic extractul sau decoctul pe păr pentru a scăpa și de acei păduchi incomozi, care mâncărime!

7. Astm și bronșită

Iedera engleză este ideală pentru reducerea tusei, precum și pentru îmbunătățirea căilor respiratorii. Persoanele care suferă de astm bronșic, bronșită, alergii și boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) pot beneficia foarte mult de pe urma acestuia. Formată în principal din saponine, iedera ajută la scăderea tensiunii mucusului bronșic. Această plantă ajută, de asemenea, furnizarea de oxigen în sânge și permite oamenilor să respire liber. Mai mult, mucoasa bronșică prezentă produce mucus fluid, care este mai ușor și mai confortabil de tusit.

În plus, această plantă ajută și la promovarea aportului de oxigen la plămâni, ceea ce o face eficientă în facilitarea respirației la pacienții cu astm. În plus, descompunerea mucusului și a mucusului ușurează, de asemenea, inflamația și congestia, ceea ce o face excelentă pentru persoanele care suferă de alergii sezoniere.

Distribuie pe: