Când vine vorba de a-mi păstra casa curată, curățarea toaletei este lucrul meu cel mai puțin preferat, bănuiesc că și al tău. I-am spus asta vecinului meu recent. Ea, fără să se gândească de două ori, mi-a recomandat să fac următoarele: să arunc usturoiul în toaletă înainte de a merge la culcare. În ceea ce mă privește, m-am uitat ciudat la ea, dar am decis să încerc.

Desigur, știu că usturoiul este folosit pe scară largă în mai mult decât în ​​gătit. În medicina populară, de exemplu, inhalațiile de usturoi sunt folosite pentru a combate răceala și o serie de boli pulmonare.

În grădinărit, apa cu usturoi ajută la stimularea înfloririi orhideelor. Dar faptul că vecinul meu folosește usturoi pentru a menține toaleta curată este încă surprinzător. Și ca orice persoană care se respectă, am simțit că este de datoria mea să testez această metodă fără să o jignesc.

Ce se întâmplă dacă pui usturoi în toaletă

Conform indicațiilor vecinului, înainte de a merge la culcare, am curățat un cățel de usturoi și l-am aruncat în toaletă. Dimineața am mers cu peria de toaletă. Am făcut această procedură de două sau trei ori pe săptămână timp de câteva săptămâni la rând.

Datorită proprietăților sale antimicrobiene și antifungice, usturoiul dezinfectează toaleta și o menține curată. Nu pot garanta că această metodă ucide microbii. Totuși, toaleta este curată, nu există placă. De atunci, nu a mai fost nevoie să folosiți niciun mijloc special. Nu am văzut o modalitate mai simplă și mai eficientă de a-l păstra curat acolo

Cum se face o tinctură de usturoi pentru a curăța toaleta

Pe Internet, am găsit o altă opțiune pentru folosirea usturoiului pentru a curăța toaleta. Pentru a face acest lucru, trebuie să fierbi tinctura de usturoi.

Vei avea nevoie:

1 cana de apa
3 catei de usturoi

Fierbeți o cană de apă într-o oală mică și adăugați usturoi tocat mărunt. Opriți focul, acoperiți oala și lăsați apa cu usturoi să stea 15 minute. Turnați amestecul în toaletă peste noapte.

Dacă preferi să folosești mijloace naturale pentru a-ți menține casa ordonată, cu siguranță vei aprecia aceste două trucuri. La urma urmei, usturoiul curăță toaleta, precum și produsele de curățare achiziționate!

Spune-ne, îndrăznești să încerci această metodă? Sau esti mai relaxat sa continui cu pregatirile obisnuite? Este foarte interesant să afli părerea ta! Spune-le prietenilor tăi de ce ar trebui să arunci usturoiul în toaletă înainte de culcare. Cred că vor fi și ei surprinși.

Distribuie pe: