Dacă adaugi o linguriță de zahăr în mașina de spălat poți scăpa de o problemă des întâlnită. Gospodinele se folosesc de acest truc util de mult timp.

O linguriță de zahăr în mașina de spălat poate face minuni pentru hainele tale

Pentru ca hainele să nu se deterioreze din cauza spălării, e bine să respecți mai mulți pași înainte de a da drumul unui program la mașina de spălat.

E important să sortezi rufele după culori, dar și să selectezi detergentul și programul de spălare indicat pentru fiecare material.

Cu toate acestea, se întâmplă de multe ori să faci totul ca la carte, dar să vezi că hainele își pierd din intensitatea culorilor.

Pentru această problemă există coloranți pentru țesături, care se găsesc în comerț, însă nu îi avem întotdeauna la îndemână.

Poți apela la un truc mult mai ieftin și la îndemâna oricui. Un ingredient la care nu te-ai fi gândit îți poate salva hainele de la a-și pierde intensitatea culorilor.

Un produs pe care îl ai în bucătărie este soluția de care ai nevoie pentru a păstra culoarea hainelor. Este vorba de zahăr. Trucul e unul vechi, dar care este foarte utilizat de gospodine.

Tot ce trebuie să faci este să pui o linguriță de zahăr în sertarul mașinii de spălat și să selectezi programul de clătire, potrivit 247newsagency.com.

În cazul în care cantitatea de haine este mai mare, atunci poți pune mai multe lingurițe de zahăr. Rezultatele vor fi surprinzătoare!

Alte trucuri utile pe care le poți folosi atunci când speli haine

Gospodinele au și alte soluții pentru a salva hainele de la decolorare. Acestea se bazează tot pe ingrediente pe care le ai în bucătărie și nu ai nevoie neapărat de soluții din comerț.

Dacă adaugi sare în mașina de spălat, hainele vor fi strălucitoare și își vor păstra culoarea. Mai mult, acest ingredient te poate ajuta să scapi chiar și de petele foarte dure, precum cele de ulei.

Oțetul, în schimb, este un dezinfectant foarte bun pentru hainele tale. Elimină bacteriile, neutralizează mirosurile neplăcute, îngrijește fibrele și reduce urmele de săpun de pe țesătură.

Distribuie pe: