Este indicat să bei apă dimineața, după ce te-ai trezit. Astfel te vei hidrata și vei evita mai multe probleme de sănătate.

Iată de ce este bine să bei apă în primele 60 de secunde după ce te-ai trezit

1. Ajută digestia. Dacă vei bea apă imediat ce te-ai trezit, lucru acesta va ajuta procesul de digestie. Astfel, acesta va fi îmbunătățit cu până la 24% timp de 110 minute. Este, așadar, unul dintre motivele pentru care este bine să ai acest obicei.

2. Scapi de toxinele acumulate în organism. La nivelul rinichilor se acumulează mai multe toxine. Acestea sunt apoi eliminate. Este ideal să bei apaă dimineața, pentru a-ți ajuta rinichii să elimine mai ușor acele toxine.

3. Acest obicei reduce apetitul. Dacă vei bea apă imediat ce te-ai trezit, atunci nu își va mai fi foame. De aceea este indicat să consumi un pahar cu apă în primele 60 de secunde după ce te-ai trezit.

4. Vei avea o piele frumoasă și sănătoasă. Atunci când te hidratezi corespunzător, lucrul acesta este vizibil și la nivelul pielii. Acesta va deveni frumoasă, catifelată, curată. De asemenea, apa îi dă elasticitate. Este, de asemenea, unul dintre cele mai importante beneficii ale acestui obicei.

5. Apa îți protejează colonul. Dacă nu bei apă suficientă, atunci lucrul acesta va avea un efect negativ asupra colonului, care va lua apa din materialul rezidual din intestin și astfel se ajunge la obstrucționarea acestuia. Atunci când ai un organism hidratat, toate organele vor funcționa așa cum trebuie.

6. Vei avea mai multă energie și mai multă rezstență. Apa este esențială pentru sistemul limfatic. Cu ajutorul ei poate funcționa corespunzător. Nu în ultimul rând, trebuie menționat faptul că obicieul de a abea apă dimineața, după ce te-ai trezit, te ajută să previi bolile infecțioase.

Câtă apă ar trebui să bem în funcție de vârstă

Medicul Lygia Alexandrescu a vorbit despre importanța hidratării. Specialistul în nutriție și conferențiarul universitar a vorbit despre cantitatea de apă pe care ar trebui să o bem zi de zi în funcție de vârstă.

„Fiecare etapă a vieții noastre este caracterizată de o serie de particularități. Fie că e vorba de nevoile alimentare, fie că e vorba de nevoile de odihnă, de nevoile de hidratare.

Și dacă vorbim de hidratare la vârsta mică aportul de apă este foarte important, însă el trebuie personalizat în funcție de greutatea copilului.

Nu vom hidrata în mod excesiv sau ca pe un adult un copil, mai ales dacă vorbim despre bebeluș. Până la un an, îi vom furniza din alimente și din lapte și nu adăugăm laptele matern.

Aici îi furnizăm undeva la 300-400 de mililitri de apă pe zi. Pentru fiecare kilogram în plus până la 20 de kilograme vom adăuga câte 50 de mililitri de apă pe zi.

Peste 20 de kilograme, vom adăuga câte 20 de mililitri de apă în plus în fiecare zi. Așadar, putem face un calcul ușor de câtă apă are nevoie un copil.

Dacă vorbim de preșcolari, creșterea aportului de apă se face brusc, în fiecare an. Copiii cresc în special vara și atunci nevoia de hidratare este mai mare.

Fetele au nevoie de o hidratare mai mică pentru că nu au masa musculară foarte bine dezvoltată. Dacă la copii am vorbit despre ape slab mineralizate, pe măsură ce cresc se poate consuma apă minerală.

Ca adulți, nevoia de hidratare rămâne, mai ales când apare stresul din cauza muncii. Unele munci presupun o viață sedentară.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, masa musculară scade, iar sistemul renal devine din ce în ce mai greoi.

Mai apar și medicamentele, apar dezechilibrele cardiologice. Trebuie să consumăm apă mai mult pentru a menține sistemul cardiovascular funcțional”, a declarat medicul Lygia Alexandrescu pentru revista Unica.

Distribuie pe: