Dieta cu măsline e una dintre soluțiile salvatoare atunci când vrei să scapi rapid de câteva kilograme în plus. Dimineața, la prânz și seara, regimul alimentar e bazat pe măsline și pe uleiul de măsline.

Această dietă nu este una variantă, cu multe preparate, ci este una ușoară care îți curăță organismul, îți îmbunătățește digestia și te ajută să fii în formă.

Măslinele sunt bogate în fibre, aminoacizi, calciu, zinc, fosfor, cupru, seleniu și fier, vitaminele B, C, E și R. Dacă îți dorești să slăbești aproximativ patru kilograme, această dietă e una dintre soluțiile salvatoare. Rezultatele se văd după cinci cile.

Ce presupune dieta cu măsline

La micul dejun poți mânca 10-14 măsline și bea o linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol. De asemenea se poate alege o salată de legume asezonată cu puțin ulei de măsline și câteva boabe de măsline, scrie bodygeek.ro.

Această salată se poate servi și la prânz. La cină, meniul trebuie să includă numai măsline, diverse sortimente la alegere, negre sau verzi, după gustul fiecărei persoane.

Măslinele, o sursă de vitamine

Măslinele sunt o sursă bună de mai multe vitamine și minerale, dintre care unele se adaugă în timpul procesării, scrie libertatea.ro. Compușii benefici ai acestui fruct includ:

Vitamina E. Alimentele bogate în grăsimi din plante conțin de obicei cantități mari din acest puternic antioxidant.

Fier. Măslinele negre sunt o sursă bună de fier, ceea ce este important pentru celulele roșii din sânge pentru a transporta oxigenul

Cupru. Acest mineral esențial lipsește adesea în dieta tipică occidentală. Deficiența de cupru vă poate crește riscul de boli de inimă

Calciu. Cel mai abundent mineral din corpul tău, calciul, este esențial pentru funcția osoasă, musculară și nervoasă .

Sodiu. Majoritatea măslinelor conțin cantități mari de sodiu, deoarece sunt ambalate în saramură sau apă sărată.

Distribuie pe: