1. Pentru a preveni diabetul: cocktail cu fibre şi oţet – Soluţia cea mai eficientă pentru a preveni această boală cronică este să menţii în echilibru nivelul glicemiei. Ca să eviţi fluctuaţiile grave ale zahărului în sânge, Dr. Oz recomandă o băutură pe care o poţi prepara din:

250 mililitri apă, 4 linguriţe de oţet alb sau roşu, 1 linguriţă tărâţe de psyllium. Atât oţetul, cât şi tărâţele de psyllium au rolul de a încetini absorbţia zahărului în sânge. În plus, oţetul inhibă pofta de mâncare, iar tărâţele de psyllium prelungeşte senzaţia de saţietate, explică dr. Oz.

În acest fel, vei preveni îngrăşarea care este unul dintre principalii factori de risc pentru dezvoltarea diabetului. Dr. Oz recomandă să bei în fiecare zi această băutură, înainte de masa de seară.

2. Pentru a preveni cancerul: Extractul din sâmburi de struguri – Testele de laborator au evidenţiat faptul că extractul din sâmburi de struguri au un conţinut extrem de ridicat de antioxidanţi şi previne apariţia cancerului de sân şi colon. Dr. Oz recomandă femeilor cu vârsta peste 40 de ani să consume zilnic câte 200 miligrame de extract din sâmburi de struguri.

3. Pentru a preveni infarct: Ia aspirină înainte de culcare – Dr. Oz recomandă persoanelor cu risc cardiovascular să ia seara înainte de culcare aspirină. Explicaţia pe care o oferă în sprijinul afirmaţiei: dimineaţa sângele este mai gros şi mai lipicios, lucru care favorizează apariţia cheagurilor care sunt cauza atacurilor de inimă.

Aspirina va subţia sângele pentru a împiedica formarea cheagurilor. Statisticile arată că 25% dintre atacurile de inimă survin în primele trei ore de la trezire.

4. Pentru a preveni accidentul vascular cerebral: Fructele şi legumele cu miez alb – Incidenţa accidentelor vasculare cerebrale (AVC) este foarte ridicată, iar printre cauzele principale se numără hipertensiunea, colesterolul ridicat şi ateroscleroza (rigidizarea arterelor).

Potrivit unei cercetări recente prezentate de Dr. Oz în emisiunea să, fructele şi legumele cu miez de culoare albă ne oferă protecţie împotriva atacului cerebral.

Aceste alimente conţin antioxidanţi care reglează tensiunea arterială şi scad colesterolul „rău”. Consumă din plin: conopidă, mere, pere, ciuperci, banane, castraveţi, gulii.

5. Pentru dependenţa de sare: Extract din vâsc – Un consum foarte mare de sare va conduce la creşterea tensiunii arteriale care afectează buna funcţionare a inimii. Ca să scapi de această dependenţă limitează consumul de sare la 1500 miligrame pe zi (mai puţin de 1 linguriţă).

A doua soluţie utilă este extractul din vâsc care reduce hipertensiunea şi acţionează ca un diuretic. Amestecă 10 picături de extract într-un pahar cu apă

Distribuie pe: