Neurologul Constantin Dulcan este convins de faptul că credința are un impact puternic asupra sănătății noastre. Dr. Pavel Chirilă spune la rândul lui că credința în Dumnezeu este o credință salvatoare.

Convingerea că Isus, Doctorul sufletelor și al trupurilor poate tămădui orice boală și neputință, atât pe cale naturală, cât și în mod miraculos, îl ajută pe bolnav să suporte cu răbdare sfântă boala lui.

Dr. Dulcan spune că credința în Dumnezeu „stimulează” într-un anumit fel funcțiile sistemului imunitar, ajutând la recuperarea din boală.

Însuși Isus le spunea celor care veneau la El și se vindecau: „Credința ta te-a vindecat”. Iar în altă parte zice: „O, femeie, mare este credința ta, fie ție după cum voiești!”

Sfânta Scriptură ne oferă o sumedenie de exemple de oameni care s-au tămăduit prin credința lor puternică și neclintită în Mântuitorul. Toți bolnavii care veneau cu credință la El sau erau aduși ca să-i vindece, au primit tămăduire.

„Acesta neputințele noastre a luat și bolile noastre le-a purtat.” Orbii care s-au vindecat au fost întrebați de Domnul Iisus: „Credeți că pot face Eu aceasta?” Iar ei au zis: „Da, Doamne.”

Dr. Dulcan vorbește și despre puterea rugăciunii în actul vindecător, și dă un exemplu concret despre modul în care ea poate ajuta la însănătoșirea noastră sau a altei persoane, pentru care ea este făcută.

Eben Alexander, un neurochirurg american, a petrecut în comă o săptămână din cauza unei meningoencefalite bacteriene.

Rugăciunea are puterea de a schimba realitatea fizică în care trăim. Mai mult decât atât, ea poate schimba starea noastră de spirit și evoluția unei boli.

După ce și-a revenit, a povestit că în perioada de comă a văzut în jurul lui oameni care stăteau în genunchi, și a simțit venind dinspre ei o energie pozitivă. Această imagine nu era altceva decât persoanele care se rugau în realitate pentru el.

Vindecarea trebuie trăită în mod personal de către bolnav. Credința în Dumnezeu îl ajută să înțeleagă sensul crucii sale și taina bolii.

Dr. Pavel Chirilă spune că „dacă suferința este o cruce, atunci Hristos Domnul suferă cu fiecare bolnav pe cruce și ia asupra-Și durerea noastră.”

Din păcate, spune doctorul Chirilă, foarte puțini bolnavi trec pe la capelă după ce sunt externați să-I mulțumească lui Dumnezeu pentru că s-au făcut bine.

Distribuie pe: