Ingrediente:
1 kg de ciuperci, 2 morcovi mici, 2 cepe mici, 50 ml de ulei, 100 grame de pesmet, 2 lingurițe de faina de in, 200 grame de orez
400 ml de apă, sare, piper, cimbru după gust, un vârf de cuțit de turmeric, pătrunjel și mărar – câte o legătură, 4 căței de usturoi.
Mod de preparare pentru drob de post cu ciuperci și orez
Curățăm și tocăm mărunt ciupercile. Spălăm și curățăm celelalte legume.
Tocăm ceapa și dăm morcovul pe răzătoarea mare.
Într-o oală punem orezul și apa, adăugăm și puțină sare și lăsăm la fiert până când scade apa și orezul se gătește. Lăsăm la răcit.
Incingem într-o tigaie jumătate din cantitatea de ulei, adăugăm ciupercile și le lăsăm să se gătească până scade zeama lăsată de ele.
Dăm deoparte și lăsăm la răcit.
Adăugăm și restul de ulei în tigaie și când este încins pune ceapa, o lăsăm să se gătească un minut după care adăugăm morcovul și îl gătim și pe acesta puțin.
Când sunt gata le dăm deoparte și le lăsăm să se răcească.