Ficatul este o sursă excelenţă de fier, astfel că în 100g de ficat se găsesc 7-12g de fier. Totodată, ficatul este o sursă foarte bogată de zinc şi seleniu, minerale ce joacă au un rol important în stimularea imunităţii.

Ficățeii de pui conţin și o cantitate mare de vitamina B12. Această vitamină contribuie la producerea globulelor roşii şi, de regulă, previne anemia. Este recomandat ca ficatul de păsare să nu lipsească nici din dieta celor mici, nici din dieta persoanelor adulte.

Pentru o mai bună asimilare a fierului, ar fi bine că atunci când mâncăm ficăţeii de pui să îi stropim cu puţină zeamă de lămâie. Vitamina C din lămâie stimulează asimilarea fierului din ficat.

Ficatul de pui este, totodată, o sursă excelentă de vitamina A, care protejează şi îmbunătăţeşte vederea. De aceea, persoanelor care au probleme cu vederea le este recomandat consumul de ficat de pasăre.

Previne apariţia cancerului de colon – Acid folic este o altă substanţă care se află în abundenţă în ficatul de pui. Acidul folic nu doar că previne apariţia cancerului de colon, dar se recomandă şi femeilor tinere care folosesc anticoncepţionale.

Menţine sănătatea glandei tiroide – Ficatul de pui abundă în seleniu – un mineral care menţine nivelul de iod necesar bunei funcţionari a glandei tiroide.

Menţine ţesuturile sănătoase – Descuamarea pielii din jurul gurii, a nasului sau buzele uscate sunt semne ale carenţei de vitamina B1. Riboflavina sau vitamina B1 este responsabilă pentru buna creştere şi refacere a ţesuturilor.

Menţine sănătatea pielii, a părului şi a unghiilor – Una dintre misiunile proteinelor din organism este de a hrăni părul, unghiile, pielea şi muşchii, asigurându-le un aspect sănătos. Specialiștii ne atrag atenţia că proprietăţile benefice ale ficatului sunt valabile doar în cazul animalelor crescute în condiţii naturale, ferite de pesticide, hormoni de creştere sau alţi compuşi chimici cu potenţial dăunător pentru organismul uman.

Distribuie pe: