Sunt de multe ori mai valoroase decât citricele!

Știm cu toții despre calitățile neprețuite ale nucilor în beneficiul corpului uman, dar mai puțini oameni sunt familiarizați cu calitățile nucilor verzi, care nu sunt inferioare versiunii lor coapte. Sunt pline de vitamine și minerale, previn apariția și dezvoltarea multor boli.

Care este puterea vindecătoare a nucilor?

Decocturi, tincturi medicinale, ceai și gem foarte gustos sunt preparate din nuci verzi! Trebuie doar să surprindeți momentul: acestea sunt cele mai sănătoase de la mijlocul lunii mai până la mijlocul lunii iunie.

Nucile tinere purifică sângele și cresc imunitatea, sunt bogate în vitamine și minerale. Cantitatea maximă de acid ascorbic (aproximativ 2500 mg) este conținută în nuci într-un moment în care nucul verde este atât de moale încât poate fi străpuns cu un ac.

În ceea ce privește conținutul de vitamina C, nucile verzi sunt de 8 ori mai bune decât coacăzele negre și de 50 de ori mai mult decât citricele. Pe lângă vitamina C, nucile verzi conțin vitaminele P, E, vitaminele B, carotenoizi, fitonutrienți și chinine.

Nucile verzi sunt o sursă valoroasă de iod natural, care este necesar pentru a umple deficiența acestei substanțe în corpul uman.

Utilizarea tincturilor de nuci verzi ajută la prevenirea apariției bolilor tiroidiene, precum și la apariția gușei.

Pentru a crește imunitatea și a normaliza compoziția sângelui, amestecați în părți egale nuci verzi măcinate și miere, turnați în borcane uscate, închideți și păstrați-le într-un loc întunecat pentru o lună, agitând periodic.

Luați o linguriță de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de mese.

Pentru prepararea tincturilor de nuci verzi ai nevoie de 30 de nuci și un litru de alcool 70%. Se lasă 2 săptămâni într-un loc întunecat, dar la temperatura camerei.

Luați 1 linguriță de 3 ori pe zi. Tinctura de nuci verzi ajută la diabet, boli de rinichi, boli ale vezicii urinare și ale glandei tiroide.

Este, de asemenea, utilizat în tulburările sistemului nervos, circulația sanguină slabă, pentru prevenirea și tratamentul bolilor cardiovasculare, pentru a curăța corpul de colesterol.

În copilărie, eram foarte bolnavă de durere în gât, în fiecare primăvară și toamnă eram trimisă la spital, în formă severă și cu o temperatură ridicată, iar o bătrână îi oferea mamei mele o rețetă de nuci verzi:

Se aleg nuci verzi până pe 12 iulie, se macină într-o mașină de tocat carne împreună cu coaja și zahărul se adaugă 1 la 2 (1 lingură nuci 2 linguri zahăr), se lasă 1-2 săptămâni și se ia 1 lingură dimineața sau se diluează în apă caldă și se bea. Îmi amintesc încă acest gust! Și acum de 35 de ani nu am avut niciodată dureri în gât și am evitat intervenția chirurgicală, din propria mea experiență și rareori am avut răceli.

Distribuie pe: