Ingrediente: – ghebe

INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ LA 2 PAHARE DE APĂ

1 lingură de sare, 1 lingură de zahăr, 4 linguri de oțet, un vârf de cuțit de sare de lămâie, 2 frunze de dafin, 3-4 boabe de piper.

Mod de preparare:

1. Fierbeți ciupercile de 3 ori câte 15 minute.

2. Puneți ciupercile de fiecare dată în strecurătoare și spălați-le, astfel vor deveni mai deschise la culoare.

3. Apoi fierbeți marinada timp de 5 minute, turnați-o în borcane și capsați borcanele.

Rețeta nr. 2

Ingrediente:

ghebe, scorțișoară, cuișoare, boabe de piper negru, boabe de ienibahar, frunze de dafin, sare, zahăr, oțet de 9 % (1 lingură la un borcan de o.5 l).

Mod de preparare:

1. Fierbeți ciupercile timp de 1.5-2 ore până vor fi gata.

2. Scurgeți apa, spălați ciupercile și turnați deasupra apă curată, adăugați condimente după gust, sare, zahăr și oțet.

3. Înainte de a fierbe ciupercile a doua oară, trebuie să măsurați câte ciuperci încap într-un borcan de 0.5 l, ca să știți cât oțet să folosiți.

4. Fierbeți ciupercile timp de 15 minute, puneți-le în borcane sterilizate, acoperiți-le cu capace sterilizate și capsați-le.

Notă: la dorință puteți steriliza borcanele cu ciuperci înainte de a le capsa.

Poftă bună!

Distribuie pe: