Gogoşi rapide cu iaurt, fără drojdie. Nu au nevoie de frământare, sunt pufoase, uşoare şi ţi se topesc în gură!
Iată rețeta!
Ingrediente:
300 g iaurt gras (10 %), 150-200 g făină, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, 1 ou, ulei pentru prăjit, 150 g zahăr pudră.
Mod de preparare:
Într-un vas amesteci făina, praful de copt şi sărea.
Adaugi oul bătut şi iaurtul şi omogenizezi aluatul cu o lingură, fără să frămânţi.
Trebuie să obţii un aluat lipicios, pe care îl acoperi cu o folie de plastic şi îl laşi la dospit la temperatura camerei 30-45 de minute.
Cu o linguriţă, formezi biluţe de aluat, pe care le prăjeşti în baie de ulei, până devin aurii.
Le scoţi pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Le dai prin zahăr pudră cât sunt calde. Pofta buna!