Hipertensiunea și fluctuațiile tensiunii arteriale: vor ajuta ceapa obișnuită

Fierbeți 1 litru de apă, adăugați în prealabil 0,5 kg de zahăr, apoi, împreună cu fulgii, tăiați 5 cepe mari în sferturi, adăugați-le în siropul rezultat și gătiți 20 de minute la foc mic.

Se lasă să stea 10 ore și se strecoară prin tifon împăturit în mai multe straturi. În caz de hipertensiune arterială și fluctuații ale tensiunii arteriale, luați 1 lingură de 3 ori pe zi cu 20 de minute înainte de masă.

Cursul de tratament este de 10 zile, faceți o scurtă pauză și repetați cursul. Două cursuri sunt suficiente pentru 1 an.

Beneficiile cepei

Toată lumea știe că ceapa este utilă în tratamentul diferitelor boli și pur și simplu ca mijloc de întărire a organismului.

Ceapa – o plantă cu adevărat uimitoare. Nu există gospodină care să nu-l folosească.

Suntem atât de obișnuiți cu asta încât uneori uităm că în orice moment al anului avem în mâinile noastre un instrument ieftin, care este disponibil pentru absolut toată lumea pentru a lupta cu multe boli. Apropo, biologii susțin că ceapa este o creație a mâinilor omului, deoarece formele sale sălbatice nu au fost încă descoperite în natură.

Ca medicament, ceapa a fost folosită din cele mai vechi timpuri. Proprietățile sale unice de vindecare sunt cunoscute în Egiptul antic, precum și în Grecia antică și Imperiul Roman. În total, ceapa are o istorie de peste patru mii de ani.

Se crede că locul de naștere al acestei culturi este Asia Centrală, teritoriul actualului Iran și Afganistan. Treptat, ceapa s-a răspândit în țările din apropiere – India, China, Grecia. Poate că ceapa a fost vândută sau schimbată, deoarece gustul minunat și proprietățile vindecătoare ale acestei plante erau probabil deja cunoscute.

Astăzi, ceapa este cultivată aproape în toată lumea. Faptul că ceapa are capacitatea de a lupta împotriva agenților patogeni este cunoscut tuturor. Această proprietate remarcabilă se datorează conținutului ridicat de substanțe volatile speciale – fitoncide.

Ceapa contine diverse substante azotate, unele zaharuri, printre care glucoza, fructoza, zaharoza, maltoza. De asemenea, conține calciu, cupru, fier și fosfor, care sunt foarte utile pentru organismul uman. De exemplu, fierul ajută la îmbunătățirea compoziției sângelui, iar sărurile de calciu întăresc țesutul osos.

Proprietățile vindecătoare ale cepei

Proprietățile vindecătoare ale cepei au fost folosite încă din Egiptul antic.

Oamenii spun: „Cine mănâncă ceapă va scăpa de boli”.

Această plantă este acum utilizată pe scară largă în medicină: în atonia intestinală, colită, hipertensiune arterială, avitaminoză, rinită, gripă, furunculoză și altele.

Ceapa contine multe vitamine, asa ca este indispensabila iarna si primavara devreme, cand gripa incepe sa faca furie

Distribuie pe: