O rețetă ușoară cu ghimbir a salvat-o pe Iliana de boli și tratament costisitor

„În fiecare iarnă m-am îmbolnăvit foarte mult și cumpărarea de medicamente pentru sezon m-a costat peste 500 de BGN. În urmă cu ceva timp am început să fac acest amestec și nu mai sunt bolnavă. Îl încep din octombrie până în primăvară. Așa și-a început Iliana povestea pe grupul de Facebook „Ierburile și Medicina pe bază de plante”. Oferă o rețetă ușoară și utilă, asigurându-se că datorită ei vei uita de boli.

„Eu folosesc un borcan de lutenitsa pentru 2 doze. Amestecă 2 linguri egale de miere de casă, 2 lămâi stoarse, 1 linguriță de ardei roșu iute și ghimbir ras fin de mărimea unui deget mare. Am lasat ingredientele sa se amestece cel putin doua-trei ore. Pentru cine nu poate sau nu le place picant – scoateți ardeiul roșu, rețeta funcționează din nou”, explică Iliana.

„În fiecare dimineață beau o înghițitură mare direct din borcan cu un pahar cu apă caldă. Nu este scump, iar efectul este uimitor”, este categoric doamna. Ea clarifică că ardeiul roșu iute ajută și persoanele care vor să slăbească.

„Adaug ardei roșu iute pentru că, mai puțin, sunt plinuță. Stimulează metabolismul. În principiu, ardeiul iute este foarte util și încălzește.

Iliana explică că de a patra iarnă ia acest amestec împotriva gripei și răcelilor.

„De acum a patra iarnă, mă protejez doar cu ceea ce este foarte important pentru anii în care sunt. Încercați și nu veți regreta. Este potrivit și pentru copiii cu vârsta peste 3 ani.

La întrebarea „Cum se păstrează amestecul util”, ea a răspuns: „În timpul zilei îl pun la frigider, iar seara îl scot ca să nu fie înghețat de băut dimineața. Apoi înapoi în frigider. Durează până la o săptămână.

Distribuie pe: