Probabil știți că tufele de castraveți reacționează rapid la oscilațiile de temperatură, excesul de umiditate și alți factori climatici prin căderea florilor, îngălbenirea frunzelor din cauza afecțiunilor fungice și creșterea deficitară.
Bineînțeles, puteți să folosiți produși chimici pentru prelucrarea lor, ca să le salvați.
Dar acestea se elimină greu din cultură și castraveții de pe tufele abia fertilizate cu asemenea preparate nu pot fi folosiți în alimentație.
Ca să cultivați tufe sănătoase și roditoare de castraveți, fertilizați-le radicular și foliar cu îngrășământul natural, simplu și eficient, preparat din zer (puteți să-l înlocuiți cu lapte degresat sau chefir degresat) și tinctură de iod.
Ele devin rezistente, încep să crească repede și leagă multe fructe.
Folosiți și voi acest îngrășământ minunat. Rezultatul vă va impresiona!
Zerul conține multe micro- și macroelemente. Dacă veți stropi tufele de castraveți cu soluție de zer, frunzele lor se vor acoperi cu o peliculă foarte subțire, care nu va permite dezvoltarea sporilor de ciuperci, prevenind apariția bolilor.
Tinctura este iod este un antiseptic bun și o sursă excelentă de iod.
AVEȚI NEVOIE DE:
-9 litri de apă stătută, neclorată (30-35°C);
-1 litru de zer;
-20 picături de tinctură de iod.
MOD DE LUCRU:
1.Amestecați apa stătută cu zerul și picăturile de iod. Folosiți soluția obținută pentru fertilizarea foliară și radiculară.
2.Fertilizarea foliară poate fi aplicată o dată pe săptămână, dis-de-dimineață, pe înserate sau în zilele posomorâte, dar fără ploaie.
3.Fertilizarea radiculară se realizează pe solul umed și se aplică o dată la 2 săptămâni: câte 500-1000 ml la fiecare tufă.
Spor la grădinărit!