Acest mic dejun rapid este una din cele mai sănătoase și eficiente rețete de slăbit, deoarece ajută la arderea grăsimilor și la normalizarea greutății corpului.

Mic dejun pentru slăbit – rețetă

După o lună în care se consumă zilnic acest mic dejun, se pot pierde până la 3-5 kilograme. Se vor topi în special grăsimile din zona abdomenului. În plus, se vor observa schimbări benefice și în ceea ce privește pielea, părul și unghiile. Acestea vor deveni mai ferme și mai sănătoase.

Ingrediente

300 ml de kefir (sau iaurt sărac în grăsimi)
2 linguri de fulgi de ovăz
1 linguriță de semințe de in măcinate
5-7 prune uscate
1 linguriță de pudră de cacao

Acest mic dejun se prepară de seara, pentru dimineața următoare.

Se toarnă 100 ml de apă clocotită peste prunele uscate. Se acoperă și se lasă la hidratat 10 minute. Între timp, se amestecă fulgii de ovăz, semințele de in și pulberea de cacao într-un bol. Se toarnă kefirul sau iaurtul și se amestecă totul bine.

Se taie mărunt prunele și se adaugă în bol peste celelalte ingrediente. Se acoperă vasul cu o folie și se dă la frigider peste noapte. A doua zi dimineață, se scoate bolul și se servește, cu un ceai sau o cafea.

Se pot adăuga și câteva rondele de banane, câteva bucăți de miez de nucă, migdale sau puțină scorțișoară. Această rețetă se poate simplifica sau îmbogăți după bunul plac. În loc de kefir puteți folosi iaurt natural sau lapte bătut, preparat în casă.

Acest mic dejun nu este singura masă a zilei. Prânzul și cina pot consta în alimente sănătoase: fructe și legume, crude, sub formă de suc sau gătite la aburi.

Efecte

Rezultatele se vor face simțite încă din a doua zi, când sistemul digestiv va începe să se miște și să funcționeze mai târziu ca un ceas. Acest preparat aduce multe alte beneficiile suplimentare:

curățarea intestinelor
eliminarea impurităților din corp
tratarea constipației și a digestiei leneșe
reglarea metabolismului
întărirea corpului
îmbunătățirea aspectului pielii

Distribuie pe: