Boabele de soc sunt bogate în antioxidanți care ne protejează celulele de stresul oxidativ.

Oamenii îl folosesc de multă vreme pentru a trata diverse boli – inflamații, gripă, tulburări digestive, probleme ale pielii, retenție de apă (un diuretic excelent), pentru a întări sistemul imunitar, pentru a curăța organismul de toxine.

Boabele de soc sunt bogate în flavonoide, antioxidanți despre care se știe că ne protejează celulele de degradare și, prin urmare, de diferite boli.

Culege flori de soc negre pe vreme frumoasă și uscată. Scoateti manerele ca sa aveti mai mult spatiu in borcan, doar culorile sunt importante.

Miere neagră de soc

Umpleți un borcan cu flori de soc negre și apoi turnați peste ele miere de casă. Se amestecă, se închide recipientul și se lasă la temperatura camerei timp de trei până la șapte zile.

Se strecoară apoi mierea (nu prin tifon, ci printr-o strecurătoare). Veți obține miere cu un gust bogat de soc, pe care o puteți adăuga la ceai, limonadă sau o puteți consuma în formă pură.

Mierea neagră de soc are o perioadă lungă de valabilitate.

Notă: Adăugați ce a mai rămas în strecurătoare la o jumătate de litru de apă (sau mai mult, în funcție de cantitate), astfel încât mierea rămasă în flori se va topi și se va strecura din nou. Veți obține o băutură răcoritoare la care puteți adăuga doar puțin suc de lămâie.

Distribuie pe: