Nucile verzi sunt deosebit de gustaose. Fie le curatam si le consumam doar miezul proaspat, fie le decojim putin si le folosim in diverse preparate, de la lichior pana la vestita dulceata de nuci verzi.

Insa cine cunoaste beneficiile pe care nucile le aduc asupra sanatatii si frumusetii?

NUCILE VERZI IN FRUMUSETE

Bogate in iod si coloranti naturali, nucile verzi sunt folosite pentru a obtine o vopsea naturala. Daca vrei sa iti accentuezi nuanta satena a parului sau pur si simplu vrei sa inchizi usor culoarea parului catre o nuanta maronie, atunci iti propunem aceasta reteta de vopsea naturala pentru par.

Ai nevoie de coaja de la 10-15 nuci verzi, in functie de lungimea parului si de bogatia acestuia. Cureti nucile de coaja si pui coaja la blender. Daca nu ai blender, folosesti un mojar.

Adaugi 4 linguri de cafea macinata nefiarta, o lingura de ulei de masline si o jumatate de cana de apa clocotita. Amesteci bine si astepti ca amestecul preparat sa capete o temperatura suportabila.

Pe parul nespalat (firul de par proaspat spalat are porii inchisi) se aplica aceasta compozitie si se lasa sa actioneze 4-5 ore. Acoperi parul cu o casca si iti poti desfasura treburile casnice in mod obisnuit.

Speli apoi parul cu sampon de cate ori este nevoie pana il simti curat si aplici in mod obisnuit tratamentele pentru par. Daca doresti o nuanta mai intensa, poti folosi acest amestec timp de 4-5 saptamani.

Beneficiile pentru sanatate ale nucilor verzi

Bogate in vitaminele A, E, vitamine din complexul B, dar si cu un continut mderat de vitamina F, nucile verzi devin un bun aliat al persoanelor obosite, cu suprasolicitare atat intelectuala, cat si fizica.

Nucile verzi mai sunt bogate in iod, in antioxidanti, in substante cu puternic rol antiinflamator si antitumoral, dar si in minerale precum zincul, seleniul, potasiul, sodiul, magneziul – minerale care asigura atat starea de bine, cat si functiile multor organe.

Distribuie pe: