Ingrediente:

– 500 grame fructe de pădure – congelate sau alte fructe din compot
– 1/2 de cană de ulei sau margarină
– 1 cană de apă minerală,
– 1 cană de zahăr,
– 1 praf de copt
– 2 căni jamate de făină,
– zahăr vanilat
– puțină sare (dupa gust)
– coajă de lămâie sau portocală

Mod de preparare:

Pregatim un bol in care amestecam apa și zahărul până când se dizolva complet, se adaugă zahărul vanilat, coaja de lămâie, sare și uleiul sau margarina.

Faina se cerne împreună cu praful de copt și se pune peste compoziția lichidă și se amestecă până devine omogenă.

Avem nevoie de o tavă de 29×39, o tapetăm cu hârtie de copt și punem compoziția în tavă, adăugăm fructele – și le împingem puțin în aluat, după care o dăm la cuptor pentru 40 de minute, la foc mediu.

Înainte de a o scoate din cuptor, introduceți o scobitoare să vedeți dacă este făcută.

Se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr și este gata de servire.

Distribuie pe: