Condensul apare atunci cand aerul cald din interiorul unei incaperi se raceste atingand suprafata rece a geamurilor. Cand aerul cald se raceste, poate absorbi mai putina umiditate, ceea ce duce la formarea de aburi sau condens pe suprafata rece. Acest fenomen este mai frecvent in camerele care au umiditate ridicata, cum ar fi bucatariile sau baiile.

Exista un truc simplu si ieftin pentru a indeparta condensul de pe geamuri care poate fi gasit in orice casa. Produsul de care aveti nevoie este detergentul pentru vase. Pentru a-l utiliza, puneti o picatura de detergent pe o carpa din microfibra si spalati geamurile unde apare condensul. Este recomandat sa faceti acest lucru dimineata si seara pentru rezultate optime. Aceasta metoda a fost descoperita de o influencer in domeniul curateniei.

„Mama mi-a spus despre acest truc, saptamana trecuta. Am scris despre el. A doua zi, literalmente, au explodat mesajele cu rezultatele uimitoare pe care le-ati avut”, scrie romaniatv.net.

Alte modalitati de a scapa de condensul de pe geamuri:

Asigurati-va ca camerele sunt bine ventilate. Lasati geamurile deschise din cand in cand pentru a permite aerului sa circule prin camera si a evita umezirea excesiva a aerului.

Folositi un dezumidificator pentru a scadea umiditatea din casa. Acest lucru poate ajuta la prevenirea condensului pe geamuri.

Inchideti geamurile inainte de a utiliza electrocasnice care produc vapori, cum ar fi bucataria sau baia.

Folositi perdele sau draperii pentru a acoperi geamurile pe timpul noptii, astfel incat aerul cald din interior sa nu ia contact cu geamul rece.

Verificati daca exista spatiile goale intre ferestrele si pereti sau daca sunt gauri in acestea. Acestea pot permite aerului sa circule liber intre camera si exterior, ceea ce poate provoca condens. Acoperiti-le cu plasa de paianjen sau folositi cauciuc sau spuma de poliuretan pentru a le etansa.

Distribuie pe: