Bunicii noștrii nu aruncau niciodată apa în care au fiert cartofii. O puneau în sticlă și a doua zi o foloseau la supa de pui. Ba chiar o foloseau și la pâine.

Strecoară apa să fie cât mai curată și las-o să se răcească. Iată ce poți face cu această apă bogată în amidon, potasiu, vitamina B12 și electroliți.

Curăță tenul

Apa în care au fiert cartofii se strecoară și se ține la frigider două ore. Apoi se spală tenul de mai multe ori pe zi, mai ales după machiaj. Amidonul combate efectele acide ale machiajului și face tenul mai catifelat.

Face sosul mai gustos

Dacă pregătești carne cu sos sau un sos din roșii pentru friptură, pune apa în care au fiert cartofii, deoarece amidonul leagă sosul și îl face mai bun.

Folosește-o pentru ciorbă sau supă

Dacă faci un piure și în același timp vrei să pregătești și o supă, folosește apa de la cartofi. Supa va fi mai legată și mai gustoasă.

Pâinea e mai gustoasă

Cine pregătește pâine de casă e bine să folosească apa de la cartofi. Va crește mai pufoasă și va avea un gust mai dulce și mai bun.

Nutrienți pentru plante

Udă plantele cu apa în care au fiert cartofii, dar numai dacă nu ai pus sare. Apa cu amidon și minerale este un îngrășământ bun.

Lustruiește argintăria

Pune tacâmurile sau bijuteriile din argint în apa călduță în care ai fiert cartofii. Se pare că amidonul dizolvă depunerile de pe obiectele din argint și acestea sunt mai ușor de curățat după câteva ore.

Înmoaie hrana uscată pentru câini și pisici

Datorită conținutului mare de potasiu și de vitamina B, apa în care au fiert cartofii este indicată și pentru animale, mai ales dacă nu suportă laptele. Poți înmuia hrana uscată sau o poți folosi pentru o fiertură hrănitoare.

Distribuie pe: