Perișoarele cu griș se obțin foarte fine, suculente și aerate. Datorită unui produs banal, ce este prezent în orice bucătărie, obțineți niște perișoare gustoase, ce își țin foarte bine forma.

Pregătiți-le doar o singură dată și acest deliciu va fi foarte des întâlnit atât la cina de familie, cât și la masa de sărbătoare. Copii le vor adora.

Ingrediente:

1 lingură de ulei vegetal, 600 g de carne tocată (porc și vită), 2 linguri pastă de roșii, 2 căței de usturoi, 2 cepe, 2 linguri de făină, 1 morcov, 3 linguri de griș, 1 lingură amidon de cartofi, 1 ou, 2 frunze de dafin, ierburi aromate, sare, piper negru măcinat

Mod de preparare:

1. Curățați și presați usturoiul. Curățați și tocați o ceapă.

2. Într-un bol, amestecați carnea tocată cu usturoiul și ceapa. Dați amestecul obținut prin mașina de tocat.

3. Amestecați carnea cu oul, grișul, amidonul și condimentele după gust. Lăsați carnea la temperatura camerei pentru 10-15 minute.

4. Pregătiți sosul: curățați și tocați o ceapă. Prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins, până va deveni semitransparentă.

5. Curățați și spălați morcovul. Dați-l prin răzătoarea mică și adăugați-l în tigaia cu ceapă. Amestecând încontinuu, prăjiți încă timp de 5 minute.

6. Adăugați în tigaie pasta de roșii și puțină apă. Potriviți cu condimente după gust. Amestecați.

7. Cu mâinile umede, formați din carnea tocată niște bile de dimensiunea dorită. Treceți-le prin făină și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins.

8. Așezați perișoarele într-o formă de copt. Turnați în formă sosul pregătit și adăugați frunzele de dafin. Coaceți perișoarele în cuptorul bine preîncălzit timp de aproximativ 30 de minute, până vor fi gata.

Poftă bună!

Distribuie pe: