Plăcinta cu mere este una din cele mai bune prajituri de post. Este delicioasă, aromată, spornică, se face foarte usor si se termină rapid.

INGREDIENTE:

Pentru aluat: 500 g faina, 5g praf de copt, 1 varf cutit de sare, 240 ml apa, 150 ml ulei, 120 g zahar, coaja rasa de la 1 lamaie, 1/2 lingurita esenta naturala vanilie.

Pentru umplutură: 1 kg mere, 2 linguri suc lamaie, 180 g zahar, 1 lingura ulei floarea soarelui, 1/2 lingurita pudra de scortisoara.

PREPARARE:

Am ras merele si le-am pus într-o oala la foc mic. Le-am calit în jur de 5 minute, apoi le-am lasat intr-o sita pret de 5-8 minute, pentru a se scurge cat mai mult lichid din acestea.

Am mai amestecat cu o lingura prin ele, pentru ca lichidul sa se scurga usor.

Am început sa pregatesc aluatul fraged pentru prajitura cu mere, avand grija sa îmi pregatesc toate ingredientele la îndemana si le-am lasat 30 minute la temperatura camerei.

Am pus într-un vas faina, praful de copt si un varf de cutit cu sare. In alt vas am amestecat uleiul cu apa si zahar, pana s-a dizolvat zaharul.

Am pus lichidele peste faina, am amestecat putin, apoi am adaugat aromele: coaja rasa de lamaie (bio) si esenta naturala de vanilie.

Am framantat aluatul pana a devenit omogen si elastic si nu s-a mai lipit de maini.

Avand in vedere ca nu are unt in compozitie nu ma tem ca trebuie sa lucrez rapid, sa nu se topeasca untul.

L-am impartit in doua parti egale, apoi am intins o foaie si am pus-o in tava tava tapetata cu hartie de copt.

Se dă la cuptor 5 min apoi se scoate si se adaugă merele.

In acest timp am întins si a doua foaie. Am acoperit cu a doua foaie de aluat si am pus prajitura in cuptor pentru 30 minute. Stratul de aluat este subtire, se coace sigur in acest timp. Temperatura 180°C.

Am scos prajitura din cuptor si am lasat-o să se raceasca, apoi am scos-o din tava si am taiat-o.

In momentul în care va fi taiata trebuie sa fie complet racita.

Distribuie pe: