Atât de bună și atât de ușor de făcut încât ar fi păcat să nu o păstrați în colecția personală de rețete.
Ingrediente: 4-5 cartofi medii, 2 linguri de făină, 2 ouă, sare și piper, usturoi (opțional), câteva felii de cașcaval.
Cum se prepară? Pentru început, se fierb cartofii în apă cu sare. Fierbeți până ce pot fi înțepați cu furculița.
După ce ați fiert suficient cartofii, treceți-i sub jet de apă răce și curățați-i de coajă. Așteptăm puțin să se răcească, apoi îi dăm pe răzătoare, pe partea cu ochiuri mari.
Puneți cartofii dați prin răzătoare într-un bol suficient de mare. Adăugați și ouăle, făina și condimentele dorite.
Nu puneți prea multă făină dacă vă doriți un aluat ușor moale și lipicios.
Folosiți o tigaie, adăugați o lingură de ulei și așteptați să se încingă.
Puneți jumătate din compoziția cu cartofi în tigaie și întindeți-o uniform cu o lingură.
Adăugați câteva felii de cașcaval pe toată suprafața foii și acoperiți cu cealaltă jumătate din compoziția de cartofi.
Dați focul la mic, acoperiți tigaia cu un capac și coaceți plăcinta până când începe să se rumenească frumos.
Verificați cu ajutorul unei spatule.
Înclinați tigaia și lăsați plăcinta să cadă pe farfurie. Folosiți o farfurie suficient de mare și plată.
În continuare, așezați tigaia deasupra plăcintei și cu o mișcare fermă și rapidă, răsturnați-o înapoi în tigaie. Coaceți până când se rumenește și pe cealaltă parte.