Ingrediente:
1 căpățână de varză proaspătă, 250 g de șuncă, 250 g de cașcava, mărar, făină cernută, 1 cățel de usturoi, pesmeți, 2-3 ouă, 1 linguriță boia de ardei, usturoi granulat, sare și piper negru măcinat după gust.
Mod de preparare:
1. Îndepărtați cotorul verzei, puneți-o într-o cratiță, adăugați apă și puțină sare. Puneți varza la fiert. Fierbeți-o până devine moale.
2. Desprindeți foile de varză, apoi îndepărtați partea rigidă de lângă cotor.
3. Spălați mărarul și tăiați-l mărunt.
4. Pregătiți umplutura: curățați usturoiul și zdrobiți-l.
5. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică și puneți-l într-un bol aparte. Adăugați în acest bol mărarul tocat și usturoiul zdrobit. Amestecați bine ingredientele.
6. Spargeți 2 ouă într-un bol aparte, presărați cu puțin piper negru măcinat, usturoi granulat și boia de ardei. Amestecați bine compoziția cu ajutorul unui tel.
7. Tăiați șunca felii subțiri. Turnați pesmeții într-o farfurie plată.
8. Luați o foaie de varză și așezați pe marginea acesteia o felie de șuncă. Acoperiți șunca cu umplutură (2-3 linguri).
9. Împăturiți frunza de varză în formă de pliculeț. Procedați astfel cu ingredientele rămase și pliați pliculețele.
10. Turnați într-o farfurie făină cernută. Treceți fiecare pliculeț prin făina cernută, ouăle bătute, apoi prin pesmeți.
11. Așezați pliculețele cu marginea foii orientată în jos și prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, aproximativ câte 2 minute pe fiecare parte.
12. Aranjați piculețele aromate pe o farfurie și decorați-le cu verdeață.
Poftă bună!