Ingrediente:
Blat:
-6 oua
-6 linguri de zahar
-6 linguri de faina
-1 pachetel praf de copt.
Crema:
-7 Eugenia (14 bucati de biscuiti cu crema )
-1 pachet de unt
-2 linguri de cacao
-esenta de rom
-8 linguri de zahar
-1 cana de lapte
-150 gr ciocolata neagra.
Mod de preparare:
Blat:
Batem albusurile spuma cu un varf de cutit de sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma tare.
Adaugam galbenusurile frecate iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.
O bagam la cuptor la foc potrivit pana trece testul scobitorii.
O lasam la racit in tava.
Crema:
Zdrobim biscuitii intr-un vas si adaugam peste ei laptele cald.
Frecam bine pana biscuitii se inmoaie. Adaugam cacaoa, esenta de rom si untul mixat spuma cu zaharul pudra.
Asamblare:
Taiem blatul in doua pe orizontala.
Ungem un blat cu crema de eugenii si punem deasupra cel de al doilea blat.
Topim ciocolata cu 2 linguri de frisca. Cand e complet topita adaugam 20-25g unt si amestecam pana se incorporeaza tot untul.
Intindem ciocolata topita pe toata suprafata blatului.
Presaram fulgi de ciocolata pe toata suprafata si dam la rece pentru cateva ore.