Ingrediente pentru blat:

-6 oua
-6 linguri zahăr
-4 linguri făină
-2 linguri cacao
-100 ml ulei
-1 plic praf de copt
-un praf de sare

Ingrediente pentru cremă:

-500 g branza de vaci (am folosit Pilos)
-200 g unt 82% grasime
-200 g zahăr pudră
-o fiolă esență de vanilie

Ingrediente pentru glazură:

2 plicuri budinca de vanilie
-800 ml suc Santal de portocale
-5 linguri zahăr

Cum se prepară blatul?

Separam galbenusurile de albus. Mixam galbenusurile cu zaharul (1-2 minute), apoi adaugam uleiul si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

Batem albusurile spuma cu sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari lente, de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incalzit pentru cca 25 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Il lasam la racit.

Crema: Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma apoi adaugam branza si esenta si mixam in continuare. Intindem crema peste blatul racit si dam tava la frigider pentru cca 2 ore.

Cum se prepară glazura?

O preparam dupa indicatiile de pe plicul de budinca, doar ca in loc de lapte folosim cei 800 ml Fanta (Santal de portocale). Cand este putin calduta o turnam peste stratul de crema. Dupa doua ore de stat la frigider prajitura se poate portiona si servi.

Distribuie pe: