Ingrediente aluat:

-300 g de făină de calitate,
-50 g de unt,
-100 g de zahăr,
-1 linguriță de praf de copt,
-coajă rasă de lămâie și portocală,
-200 ml de apă și puțină sare.

Pentru umplutură avem nevoie de:

-500 g de vișine congelate, fără sâmburi,
-1 măr,
-50 g de unt,
-150 g de zahăr,
-2 linguri de amidon și puțină scorțișoară pentru un plus de savoare.

Mod de preparare:

Mai întâi se pregătește aluatul. Într-un vas cu apă caldă se pune zahărul și untul apoi se dă la foc mic până se topesc ingredientele, compoziția se omogenizează și obținem un sirop.

Într-un castron mare se pune făina cu praful de copt, apoi se adaugă puțină sare și coaja de lămâie și portocală rasă.

După ce se amestecă bine, se pune siropul făcut anterior apoi se începe frământarea aluatului. Când este gata, se lasă la dospit timp de 1 oră.

Între timp se pregătește umplutura pentru prăjitura de post cu vișine.

Într-o tigaie se topește untul, apoi se adaugă vișinele, mărul ras, zahărul și puțină scorțișoară. La final se adaugă 2 linguri de amidon și se amestecă bine apoi se ia de pe foc și se lasă umplutura să se răcească.

Se întinde aluatul sub formă pătrată sau rotundă cât să încapă într-o formă de tartă. Surplusul de aluat de pe margine se îndepărtează și se păstrează pentru decorarea prăjiturii.

Se încălzește cuptorul, se înțeapă aluatul cu o furculiță apoi se toarnă umplutura de vișine peste aluatul din tavă.

După ce se nivelează umplutura, se pun deasupra câteva fâșii subțiri de aluat din cel rămas în plus.

Se pune prăjitura la cuptor, apoi când este gata se scoate și se pune deasupra puțin zahăr pudră.

După ce se răcește se taie felii. Cu siguranță prăjitura de post cu vișine va fi delicioasă și apreciată de cei de la masă.

Prăjitura de post cu vișine este foarte gustoasă și ușor de făcut. Extrem de aromată și pufoasă, aceasta va aminti de vremea copilăriei, fiind un desert ideal în zilele de post.

Distribuie pe: