Pentru a pregăti acasă delicioasa prăjitură mozaic avem nevoie de un blat pufos pe îl putem cumpăra sau îl putem face acasă și de câteva ingrediente pentru cele două creme de ciocolată.

Pentru blat avem nevoie de:

-250 g de făină
-125 g de unt
-125 g de zahăr
-2 ouă
-1 praf de copt

Pentru crema de ciocolată neagră vom folosi:

-200 g de ciocolată neagră,
-200 g de frișcă lichidă,
-100 g de unt
-30 g de zahăr pudră

Pentru ciocolata albă:

-200 g de ciocolată albă
-200 g de frișcă lichidă
-200 g de brânză de vaci

Pentru decor vom folosi ciocolata topita.

Mod de preparare:

Dacă preferăm să facem blatul sau aluatul acasă, atunci începem mai întâi cu pregătirea acestuia.

Se freacă bine zahărul împreună cu untul, apoi se adaugă 2 ouă și un pliculeț de praf de copt. După ce se obține o compoziție omogenă, se adaugă treptat făina apoi se începe frământarea aluatului. Când acesta este gata, se pune într-o tavă unsă cu unt și se coace la cuptor timp de 30 de minute.

Între timp se pregătește crema de ciocolată neagră. Într-o cratiță se pune la topit ciocolata neagră împreună cu frișca și se amestecă continuu. Când este gata, se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Se freacă untul împreună cu zahărul pudră, apoi se amestecă împreună cu crema de ciocolată neagră până când se omogenizează. La fel se procedează cu crema de ciocolată albă, însă în loc de unt se adaugă brânză de vaci.

Când cremele de ciocolată sunt gata, se taie blatul în două, pe orizontală și se întinde crema de ciocolată neagră apoi puțină ciocolată albă.

Se pune al doilea blat și se întinde iar crema de ciocolată neagră apoi cea albă. La final, peste crema albă de ciocolată se pun alune măcinate și fulgi de ciocolată neagră.

Delicioasa prăjitură mozaic este gustoasă, aromată și ușor de făcut. Acest desert este ideal de fiecare dată când vrem să ne încântăm papilele gustative cu o prăjitură cremoasă și aromată.

Distribuie pe: