Ingrediente:

5 galbenusuri, 150 gr de zahar pudra, 5 albusuri, 50 gr de zahar pudra, 150 gr de faina de grau, 4 linguri de cacao, 5 linguri de apa, 1 praf de copt.

Pentru umplutura:

750 ml de lapte 1.5% grasimi, 80 gr de praf de budinca cu aroma de vanilie, 5 galbenusuri.

Pentru spuma de decor:

200 gr zahar fin, 5 albusuri.

Alte ingrediente:

250 gr unt, 20 gr de zahar vanilinat, 200 gr de zahar pudra, 150 gr de gem, 30 gr de ciocolata.

Mod de preparare:

Blat:

1. Mixeaza foarte bine galbenusurile cu zaharul pudra, pana se formeaza spuma.

2. Bate spuma albusurile, apoi incorporeaza zaharul. Omogenizeaza.

3. Amesteca galbenusurile cu apa, faina, cacaua si praful de copt. Amesteca usor.

4. Unge cu putin unt o tava de copt, presara faina, apoi toarna aluatul si baga in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.

Umplutura:

5. Pregateste budinca potrivit instructiunilor de pe ambalaj.

6. Bate galbenusurile.

7. Dupa ce ai facut budinca, incorporeaz-o treptat peste galbenusuri, la foc
potrivit spre mic. Amesteca usor in vas, ca sa nu se formeze cocoloase.

8. Dupa ce budinca s-a racit, adauga untul mixat cu zahar. Omogenizeaza usor, cu un tel.

Spuma:

9. Mixeaza spuma albusurile cu zaharul.

Asamblare”:

10. Transfera blatul pe un platou.

11. Intinde uniform gemul peste blat, apoi umplutura, iar la final spuma.

12. Decoreaza cu ciocolata data pe razatoare.

Distribuie pe: