Prăjitura tăvălită cu cocos este, de fapt, celebrul desert australian – Lamington. Este delicioasă și se prepară ușor. Dacă iubești dulciurile, nimic nu e greu! Nu? Iată rețeta.

Ingrediente:

Pentru blat

200 g făină
200 g zahăr tos
5 ouă
1 linguriță cu vârf praf de copt
2 fiole esență de vanilie
130 g unt topit

Pentru glazură

100 g unt
250 ml lapte
65 g cacao
370 g zahăr (pudră sau tos)
1 fiolă esență rom

Pentru tăvălit

250 g nucă de cocos

Cum se prepară:

Pentru început, preîncălzește cuptorul la treaptă mare.

Într-un vas mare, bate ouăle cu ajutorul unui mixer. Adaugă, treptat, zahărul și vanilia, până obții un amestec omogen și fin. Toarnă treptat, făina și praful de copt, amestecând ușor și cu gesturi largi cu o spatulă.

Când s-a omogenizat, toarnă untul (topit și lăsat la temperatura camerei) și amestecă.

Pune compoziția într-o tavă care nu se lipește și dă la cuptor 25 de minute. Lasă pandișpanul la răcit și apucă-te de glazură.

Topește untul ușor într-o cratiță, toarnă laptele și amestecă. Cerne zahărul și pudra de cacao, amestecă încet până începe să se îngroașe glazura.

Spre final, adaugă esența de rom. Lasă un pic la răcit glazura.

Între timp taie pandișpanul în cubulețe. Înfige, pe rând, o furculiță în fiecare cub în parte, înmoaie bine în glazură până se acoperă uniform, scurge excesul și dă prin nuca de cocos.

Lasă prăjitura tăvălită cu cocos la răcit bine înainte de servire.

Pofta buna!

Distribuie pe: